Mihai Eminescu din Armata Română: De mic mi-a plăcut haina militară!

Soldatul Eminescu Mihai. Foto: Arhivă personală Eminescu Mihai via MApN Facebook
Soldatul Eminescu Mihai. Foto: Arhivă personală Eminescu Mihai via MApN Facebook

„Câți dintre voi știați că Eminescu și-a dorit să ajungă în Armata Română? Și nu doar că și-a dorit, dar a și ajuns să fie încadrat”, anunță MApN, pe pagina oficială de Facebook.

Este vorba despre soldatul Eminescu Mihai, încadrat la Focșani. 

„Născut în satul Călienii Vechi, comuna Nănești, în anul 1995, tot în luna ianuarie, Eminescu, este băiatul familiei Mihai! Acesta a primit prenumele de “Eminescu” de la unchiul său, ce a insistat să boteze primul băiat al familiei și să îi pună numele poetului nostru!”, mai specifică MApN.

„Mi-a plăcut haina militară de mic, tatăl meu a fost militar”, ne povestește Eminescu. A mai încercat să intre în Armată o dată, pe funcțiile de subofițeri sanitari, dar nu a reușit. Însă, a avut răbdare și nu s-a lăsat...

Tot în anul 2019, Eminescu mai încearcă o dată, și izbutește să parcurgă cursurile de formare pentru soldații gradați profesioniști din arma Infanterie și să fie astfel încadrat în anul 2020 la Batalionul 280 Infanterie “Valter Mărăcineanu”.

Postarea MApN continuă: Eminescu ne povestește că nu vrea să se oprească aici... Va încerca din nou să își atingă visul și să ajungă subofițer sanitar, prima lui dragoste!Mihai Eminescu îşi poartă cu mândrie numele, chiar dacă este nevoit mai tot timpul să facă dovada cu buletinul! „Port tot timpul buletinul la mine, singurul care mă scoate din încurcături. Comandanții sau colegii de pluton nu mă credeau la început, dar le-am demonstrat și s-au obișnuit!” Colegul nostru are și o „Veronica” a lui, doar că, pe nume Sara.

“Mulți mă întreabă dacă am vreo “Veronica” a mea, iar eu le răspund în glumă că o am pe "Sara pe deal”. Cei doi sunt împreună de 8 ani și au programată nunta în vara anului 2022.

Azi, 15 ianuarie, se împlinesc 171 de ani de la nașterea poetului nepereche, Mihai Eminescu. Pe lângă nașterea marelui poet, România celebrează azi și Ziua Culturii.

Poet, prozator, dramaturg şi jurnalist, Mihai Eminescu a trăit doar 39 de ani, între (1850-1889), însă opera sa e de neegalat. Eminescu a fost considerat de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel