Migranţii de la graniţa Belarusului au încearcat de mai multe ori să intre în Polonia

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Criza migranților. Sursă foto: Polska Policja - Poliția poloneză
Criza migranților. Sursă foto: Polska Policja - Poliția poloneză

Mai multe grupuri mari de migranţi care au încercat să intre ilegal din Belarus în Polonia au fost respinse, au anunţat sâmbătă oficiali ai poliţiei de frontieră poloneze, citaţi de DPA.

Tentativele au avut loc vineri noapte în apropierea oraşului polonez Dubicze Cerkiewne.

"Străinii erau agresivi. Au aruncat cu pietre şi artificii şi au folosit gaze lacrimogene", potrivit unui comunicat. Oficialii polonezi au înregistrat în total 195 de încercări de trecere ilegală a frontierei.

Oficialii polonezi au raportat de asemenea arestări multiple pentru trafic de persoane, inclusiv patru polonezi, doi ucraineni, doi germani, un azer şi un georgian. Cei arestaţi încercau să ajute un grup de 34 de migranţii să treacă graniţa.

Tensiunile sunt mari la graniţă de câteva săptămâni, din cauza migranţilor masaţi la frontiera externă a UE şi încercărilor multiple de a intra in UE.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko este acuzat de UE că permite migranţilor să intre în Belarus şi apoi să îşi continue drumul până la frontiera UE în încercarea de a crea o nouă criză a migranţilor. Lukaşenko a respins acuzaţiile.

În ultimele zile, migranţii care şi-au instalat la un moment dat corturi în pădurea de la graniţă au fost mutaţi într-un loc de cazare mai bun pe partea belarusă a graniţei, deşi situaţia lor rămâne groaznică, mai ales odată cu scăderea temperaturii. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel