Mesajul președintelui României pentru Forțele Terestre Române

Eduard Pascu |
Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj cu prilejul "Zilei Forţelor Terestre", în care le mulţumeşte militarilor pentru eficienţa cu care îşi duc la îndeplinire îndatoririle în contextul epidemiei de COVID-19.

"Sărbătoarea de astăzi, 23 aprilie, are semnificaţii aparte pentru poporul român. Celebrăm 'Ziua Forţelor Terestre', o componentă importantă a Armatei României, odată cu prăznuirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, ca o recunoaştere a dăruirii, curajului şi devotamentului militarilor noştri. Forţele Terestre, cea mai numeroasă categorie de forţe, cu misiuni dintre cele mai complexe, asigură, în această perioadă, un sprijin esenţial în contextul efortului naţional de prevenire şi limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pe teritoriul României. Militari şi mijloace tehnice aparţinând Forţelor Terestre participă, alături de alte instituţii publice din sistemul naţional de securitate, la punerea în aplicare a măsurilor stabilite în baza decretului de instituire a stării de urgenţă. Astfel, Forţele Terestre desfăşoară cu succes misiuni în scopul întăririi prezenţei şi fluidizării traficului, al transportului de echipamente medicale şi alte materiale, precum şi al însoţirii convoaielor de transport persoane. De asemenea, cadrele militare participă la misiunile de decontaminare şi dezinfectare a căilor rutiere, de distribuire a pachetelor cu produse alimentare şi de igienă persoanelor vârstnice din zonele afectate de coronavirus. Pentru eficienţa cu care vă duceţi la îndeplinire toate aceste îndatoriri, vă mulţumim!", afirmă şeful statului în mesaj.

El arată că militarii acestei categorii de forţe dau dovadă de competenţă şi profesionalism fie că se pregătesc în poligoane şi tabere de instrucţie din ţară, fie că se află în acţiune în teatrele de operaţii din Afganistan, Balcanii de Vest sau Irak.

"Imaginea foarte bună de care se bucură România în mediul aliat, de contribuitor activ la securitatea şi menţinerea păcii în regiune şi în Europa, se datorează şi dumneavoastră, militarii Forţelor Terestre. Aţi demonstrat spirit de sacrificiu exemplar, o pregătire riguroasă şi o capacitate de integrare deplină în structurile Nord-Atlantice. Sunt convins că veţi participa în continuare, aşa cum aţi făcut şi până acum, la eforturile pentru consolidarea profilului strategic al României în cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord şi al Uniunii Europene. Vă încurajez să acţionaţi pentru accelerarea procesului de dezvoltare a capacităţii operaţionale a structurii proprii de forţe, precum şi pentru iniţierea şi derularea unor programe de înzestrare, în vederea asigurării de capabilităţi moderne şi eficiente", spune Iohannis.

Şeful statului le transmite tuturor militarilor români din Forţele Terestre, precum şi personalului civil felicitări, urări de sănătate şi succes în îndeplinirea misiunilor. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel