Mesaj puternic de sprijin pentru o Moldovă pro-europeană. Antony Blinken a ajuns la Chișinău

Darius Muresan |
Data publicării:
Foto ilustrativă / Twitter, Anthony Blinken
Foto ilustrativă / Twitter, Anthony Blinken

Secretarul de stat american Antony Blinken a ajuns miercuri în Republica Moldova pentru a-și exprima sprijinul față de aspirațiile pro-europene ale țării, care se învecinează cu Ucraina.

Vizita lui Blinken are ca obiectiv "reafirmarea sprijinului SUA pentru procesul de aderare a Republicii Moldova la UE și pentru securitatea energetică", potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat citat de Agerpres și EFE.

Blinken și-a început vizita cu discuții alături de președinta Maia Sandu, urmate de o conferință de presă comună programată pentru ora 17:30.

James O'Brien, asistentul secretarului de stat pentru afaceri europene și eurasiatice, a elogiat realizările președintei Sandu, subliniind succesul său în fața provocărilor agresive de la preluarea mandatului în 2020.

"În timp ce unii încearcă să ne creeze probleme, alții ne oferă prietenie, pentru care suntem extrem de recunoscători", a declarat ministrul moldovean de externe, Mihai Popșoi, care l-a întâmpinat pe Blinken la aeroport, conform AFP.

Vizita lui Blinken este considerată un "semnal puternic", fiind a doua sa deplasare în Moldova după vizita inițială, care a avut loc la câteva săptămâni după începerea ofensivei rusești în Ucraina, într-un context marcat de temeri legate de extinderea conflictului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel