Mesaj pentru Iran. Bombardierele strategice americane B-52 Stratofortress au ajuns la o bază din Qatar

S.I. Catalin |
Data publicării:

Bombardiere strategice B-52 Stratofortress trimise de SUA în Orientul Mijlociu pentru a răspunde ameninţărilor Iranului au sosit la o bază americană din Qatar, a comunicat vineri CENTCOM, comandamentul central al armatei SUA, informează Reuters.

Armata SUA a anunţat marţi că un număr de bombardiere B-52 vor face parte dintre forţele ce sunt trimise în Orientul Mijlociu pentru a contracara ceea ce administraţia Trump afirmă că sunt 'indicii clare' ale unor ameninţări din partea Iranului împotriva forţelor americane din zonă.

Iranul a denunţat noile desfăşurări militare americane, printre care se află un portavion, drept 'ştiri vechi' anunţate acum pentru a-l intimida printr-un 'război psihologic', într-o perioadă în care Washingtonul înăspreşte şi sancţiunile financiare împotriva Teheranului.

USS Abraham Lincoln ia locul unui alt portavion, deplasat în afara zonei Golfului luna trecută.

O fotografie făcută de personalul Air Force staţionat la baza aeriană Al Udaid şi postată pe site-ul CENTCOM arată două aeronave. În text se scrie: 'Sosirea B-52. Avioane B-52H Stratofortress alocate celui de-al 20-lea Escadron expediţionar de bombardament sunt parcate pe o pistă de zbor la 8 mai 2019'.

Ofiţerul de presă de la baza Al Udaid, de lângă Doha, nu a răspuns deocamdată la solicitările Reuters.

CENTCOM răspunde de operaţiunile militare americane în Orientul Mijlociu şi Afganistan.

Administraţia de la Washington a înăsprit sancţiunile împotriva Teheranului în această lună, eliminând anularea scutirilor care le permiteau anumitor ţări să importe petrol brut din Iran.

Iranul a răspuns hotărând să suspende aplicarea 'unora' dintre 'angajamentele sale' asumate în cadrul acordului nuclear încheiat în 2015 cu marile puteri şi din care SUA s-au retras anul trecut. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel