Mesaj pentru Iran. Bombardierele strategice americane B-52 Stratofortress au ajuns la o bază din Qatar

S.I. Catalin / 10 mai 2019 / 16:17

Bombardiere strategice B-52 Stratofortress trimise de SUA în Orientul Mijlociu pentru a răspunde ameninţărilor Iranului au sosit la o bază americană din Qatar, a comunicat vineri CENTCOM, comandamentul central al armatei SUA, informează Reuters.

Armata SUA a anunţat marţi că un număr de bombardiere B-52 vor face parte dintre forţele ce sunt trimise în Orientul Mijlociu pentru a contracara ceea ce administraţia Trump afirmă că sunt 'indicii clare' ale unor ameninţări din partea Iranului împotriva forţelor americane din zonă.

Iranul a denunţat noile desfăşurări militare americane, printre care se află un portavion, drept 'ştiri vechi' anunţate acum pentru a-l intimida printr-un 'război psihologic', într-o perioadă în care Washingtonul înăspreşte şi sancţiunile financiare împotriva Teheranului.

USS Abraham Lincoln ia locul unui alt portavion, deplasat în afara zonei Golfului luna trecută.

O fotografie făcută de personalul Air Force staţionat la baza aeriană Al Udaid şi postată pe site-ul CENTCOM arată două aeronave. În text se scrie: 'Sosirea B-52. Avioane B-52H Stratofortress alocate celui de-al 20-lea Escadron expediţionar de bombardament sunt parcate pe o pistă de zbor la 8 mai 2019'.

Ofiţerul de presă de la baza Al Udaid, de lângă Doha, nu a răspuns deocamdată la solicitările Reuters.

CENTCOM răspunde de operaţiunile militare americane în Orientul Mijlociu şi Afganistan.

Administraţia de la Washington a înăsprit sancţiunile împotriva Teheranului în această lună, eliminând anularea scutirilor care le permiteau anumitor ţări să importe petrol brut din Iran.

Iranul a răspuns hotărând să suspende aplicarea 'unora' dintre 'angajamentele sale' asumate în cadrul acordului nuclear încheiat în 2015 cu marile puteri şi din care SUA s-au retras anul trecut. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy