Mesaj mai puțin obișnuit al președintelui Ucrainei. Zelenski simte că e momentul ridicării moralului trupelor și confirmă unele direcții ale contraofensivei

Darius Muresan , Cătălin Costea |
Data publicării:
Președintele Zelenski alături de militarii ucraineni în direcția Bahmut, pe 22 martie 2023 (Foto: Biroul de presă al președintelui Ucrainei)
Președintele Zelenski alături de militarii ucraineni în direcția Bahmut, pe 22 martie 2023 (Foto: Biroul de presă al președintelui Ucrainei)

Pe 14 iunie, într-un mesaj mai puțin obișnuit, publicat pe contul său de Telegram, președintele ucrainean a transmis mai multe mulțumiri unităților militare ucrainene participante la contraofensivă, precizând chiar denumirile și direcțiile pe care acestea acționează.

 

  
“Războinicii noștri, eroii noștri. Vă mulțumesc tuturor celor care sunteți acum în luptă, care ne protejați și avansați pozițiile noastre. 

Direcția Bahmut - și aceștia sunt, în special, războinicii Brigăzii 80 Asalt Aerian... Există progrese în diferite domenii. Vă sunt recunoscător! Vă mulțumesc pentru curajul vostru extraordinar!

Unitățile Grupării operativ-strategice de trupe Tavria (n.t. - 60 km sud-sud-est de Zaporojie) - în pofiuda luptelor extrem de acerbe, în pofida superiorității aeriene și a artileriei ocupanților, ei merg înainte! Mulțumesc, războinici! Vă mulțumesc pentru fiecare pas și pentru fiecare metru de pământ ucrainean care este eliberat de răul rusesc.

Infanteriști din Brigăzile 35 și 36, Brigada 110 Mecanizată, Brigada 128 Vânători de Munte, parașutiști ai măreței noastre „Șaptezeci și noua” (n.t. - Brigada 79 Asalt Aerian cu baza în Nicolaev), artileriști ai Brigăzii 55 „Zaporizhzhia Sich” (n.t. - Brigada 55 Artilerie cu baza în Zaporojie). Vă mulțumesc tuturor! Mulțumesc pentru vitejia voastră!

Și mulțumesc tuturor cetățenilor din societatea noastră care înțeleg că eliberarea pământului nostru de astfel de ocupanți necesită acțiuni dure, eroice și intense care zi de zi, pas cu pas, să dea puterea necesară ofensivei noastre!”

Deși nu are o carieră îndelungată în politică, președintele ucrainean este un excelent comunicator. Acesta a simțit că este un moment critic în evoluția luptelor, în care e nevoie ca trupele să aibă moralul ridicat, să se simtă și mai motivate, legate și sprijinite de popor și de reprezentanții națiunii. 

Enumerarea fără reținere a marilor unități tactice de luptă implicate în operații, pe lângă rolul de a-i face pe militarii acestora să se simtă direct vizați de mulțumirile aduse, are fără îndoială și scopul de descurajare a forțelor ruse prin transmiterea mesajului că are loc o contraofensivă puternică, în care Ucraina implicate toate categoriile de forțe de care dispune.

Nu în ultimul rând, mesajul este adresat aliaților, față de care Zelenski a făcut o preocupare în a-i ține cât mai conectați la problemele cu care se confruntă trupele ucrainene în teren, tocmai pentru ca aceștia să înțeleagă cât mai bine și mai repede nevoile de sprijin cu armament și muniții ale armatei ucrainene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel