Mesaj clar de la Beijing. Premierul Chinei: Amenințările nucleare ale Rusiei sunt iresponsabile

Premierul chinez Li Keqiang a declarat că amenințările nucleare ale țării agresoare Rusia sunt iresponsabile, a declarat luni, 14 noiembrie, un oficial american de rang înalt.

Li Keqiang a participat duminică la Summit-ul Asiei de Est, împreună cu președintele american Joe Biden. Potrivit unui oficial american, premierul chinez „a vorbit destul de amplu despre politica Chinei față de Ucraina”, relatează Reuters.

Oficialul a spus că Lee „a pus un accent clar pe suveranitate, pe iresponsabilitatea amenințărilor nucleare, pe necesitatea de a se asigura că armele nucleare nu sunt folosite așa cum au sugerat unii”.

Un oficial american a spus că există „cu siguranță un oarecare disconfort la Beijing cu privire la retorica și activitatea nesăbuită a Rusiei”, în ciuda parteneriatului oficial cu Moscova.

„Cred că este, de asemenea, incontestabil că China este probabil atât surprinsă, cât și chiar oarecum jenată de felul în care decurge războiul rusesc”, a spus oficialul.

Luni, 14 noiembrie, președintele american Joe Biden va avea o întâlnire cu liderul chinez Xi Jinping la summitul G20. Aceasta va fi prima întâlnire personală a celor doi lideri, după ce Biden a fost ales președinte al SUA.

Pe 21 septembrie, dictatorul rus Vladimir Putin a amenințat din nou țările occidentale cu folosirea armelor nucleare, spunând că „acesta nu este o cacealma”.

Statele Unite au declarat că, în cazul utilizării de către Federația Rusă a armelor nucleare împotriva Ucrainei, răspunsul Washingtonului și al aliaților săi va fi decisiv.

Totuși, președintele american Joe Biden nu crede că Putin va folosi arme nucleare tactice.

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell, a declarat că Occidentul va oferi Rusiei un răspuns militar puternic în cazul utilizării armelor nucleare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel