Mesaj către Rusia. Marea Britanie - „desfăşurare militară majoră” în Est. Portavionul HMS Prince of Wales poate interveni și el imediat

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Portavionul britanic HMS Prince of Wales, sursă foto: HMS Prince of Wales official @HMSPWLS Twitter
Portavionul britanic HMS Prince of Wales, sursă foto: HMS Prince of Wales official @HMSPWLS Twitter

Regatul Unit pregătește să trimită la NATO, o propunere pentru o desfășurare „majoră” de trupe, arme, nave și avioane de luptă în Europa, a anunțat, sâmbătă, premierul Boris Johnson, pentru a răspunde la creșterea „ostilității ruse” față de Ucraina.

Oferta, care urmează să fie făcută comandanților militari ai Alianței nord-atlantice, săptămâna viitoare, ar putea duce la dublarea contingentului actual de 1.150 de soldați britanici aflați în țările din estul Europei și la trimiterea de „arme defensive” în Estonia, a precizat biroul premierului de la Londra.

„Acest pachet ar trimite un mesaj clar Kremlinului - nu vom tolera activitatea lor destabilizatoare și vom fi mereu alături de aliații noștri NATO în fața ostilității ruse”, a declarat Johnson, sâmbătă seara.

„Am ordonat forțelor noastre armate să se pregătească pentru a se desfășura în Europa săptămâna viitoare, asigurând că suntem capabili să sprijinim aliații noștri NATO pe uscat, pe mare și în aer”, a adăugat el.

Posibila desfășurare britanică va întări apărarea NATO și va fi un important „sprijin al Regatului Unit pentru partenerii nordici și baltici”, a precizat biroul premierului Johnson.

Marea Britanie are deja peste 900 de militari în Estonia, 150 în Polonia, iar în Ucraina se află peste 100 de instructori în cadrul unei misiuni de pregătire începută în 2015.

 

Portavionul HMS Prince of Wales patrulează în zona arctică europeană, fiind pregătit „pentru a interveni în câteva ore” dacă situația o impune

 

De asemenea, portavionul HMS Prince of Wales patrulează în zona arctică europeană, fiind pregătit „pentru a interveni în câteva ore, în cazul în care tensiunile vor crește și mai mult”, a informat biroul premierului.

Pe frontul diplomatic, secretarul britanic de Externe, Liz Truss, și secretarul Apărării, Ben Wallace, se pregătesc să viziteze Moscova pentru discuții cu omologii lor în zilele următoare. „Li se va cere să îmbunătățească relațiile cu guvernul președintelui Putin și să încurajeze detensionarea”, a mai adăugat biroul premierului.

Wallace urmează să călătorească săptămâna viitoare pentru a se întâlni cu aliații din Ungaria, Slovenia și Croația.

Premierul Johnson, supus de câteva săptămâni unei intense presiuni politice, în urma unei serii de scandaluri, a declarat, vineri, că va vorbi cu președintele Putin, în zilele următoare, pentru a detensiona situația privind Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel