Merkel: Germania este gata să-şi "asume mai multă responsabilitate" în politica europeană de apărare

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
 Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, oferind un interviu televiziunii germane ARD. Sursa foto: euractiv.com
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, oferind un interviu televiziunii germane ARD. Sursa foto: euractiv.com

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că susține ideea unui consiliu european de securitate, precum și proiectul trupelor europene de intervenție, un concept favorabil și Franței.

Comentând relațiile complicate cu SUA, Merkel a reiterat faptul că "Germania trebuie să-și ia o parte din destin în propriile mâini", potrivit euractiv.

"Aceasta presupune că va trebui să ne bazăm mai mult pe Europa, ceea ce înseamnă că Germania va trebui să-și asume mai multă responsabilitate în ceea ce privește apărarea europeană", a declarat cancelarul german în timpul unui interviu acordat duminică (26 august) televiziunii germane ARD.

De aceea, ea susține ideea unui consiliu european de securitate, precum și un batalion de trupe europene de intervenție. Mai mult, Merkel a spus că Berlinul a fost "relativ apropiat" de Paris în această chestiune.

Cancelarul german a exprimat de asemenea necesitatea ca Europa să vorbească cu o singură voce și că regula unanimității care prevalează în materie de apărare și securitate nu ar trebui să se aplice în toate procesele decizionale.

Europă trebuie să fie un pilon puternic în lume

Întrebată dacă poate face o evaluare cu privire la moștenirea cancelariei sale, Merkel a refuzat să comenteze, dar a spus că îi pasă foarte mult de Europa și de un sentiment comun european.

"Asta am moștenit de la înaintaşii noștri, care au avut toată experiența războiului în amintirile lor, iar pentru aceia dintre noi care nu au această experiență a războiului, avem datoria și marea sarcină de a face această Europă un pilon puternic în lume, pentru a asigura prosperitatea, pacea și libertatea ", a spus Merkel.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel