Merkel crede că UE trebuie să contribuie mai mult, nu doar în domeniul apărării, în relația cu SUA sub Joe Biden

Darius Muresan / 17 noi 2020 / 13:06

Cancelarul german Angela Merkel a declarat marţi că Uniunea Europeană trebuie să contribuie mai mult la parteneriatul transatlantic după ce democratul Joe Biden îşi va prelua mandatul de preşedinte al Statelor Unite ale Americii şi a subliniat totodată importanţa alianţei cu SUA, transmite Agerpres, citând EFE şi Reuters.

''Cred că în calitate de europeni - şi pe acest lucru ne concentrăm acum - va trebui să contribuim şi noi la relaţiile transatlantice, deoarece interesul nostru într-o alianţă cu Statele Unite, din raţiuni geopolitice şi strategice, este cel puţin la fel de mare'' precum interesul SUA într-o alianţă cu UE, a apreciat cancelarul german.

Merkel a spus că nu este vorba doar despre o mai mare implicare în domeniul apărării, ceea ce include contribuţia europeană la NATO, ci şi despre o cooperare în domeniul inovării, ştiinţei şi eforturilor diplomatice la nivel global.

''În acest sens, mă bucură cooperarea cu Statele Unite, care este importantă pentru noi şi este în interesul nostru'', a subliniat Merkel într-o sesiune de întrebări după un discurs susţinut la o conferinţă economică organizată de cotidianul Suddeutsche Zeitung.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy