Memorandum de înființare a Sediului Diviziei Nord a NATO

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Miniştrii apărării din Estonia, Letonia și Danemarca, în cursul unei întâlniri de la Bruxelles, au semnat, joi, un memorandum cu privire la înfiinţarea Sediului Diviziei Nord a NATO(HQ MND-N)care va servi drept bază pentru funcționarea noii diviziuni internaționale a Alianței, potrivit baltictimes.com şi baltic-course.com.

Sediul Diviziei multinaţionale Nord va face parte din structura militară a NATO și va conecta unitățile și subunitățile militare ale regiunii cu cea mai înaltă structură de conducere a Alianței.

(w670)

Principala sarcină a Diviziei Nord va fi gestionarea operațiunilor militare în zona de responsabilitate a acesteia.

În acest scop, sediul central va începe planificarea și conducerea de operațiuni militare, planificarea și integrarea activităților unităților NATO suplimentate pentru întărirea regiunii, precum și organizarea de exerciții la nivel de sedii militare în conformitate cu planurile de apărare NATO.

Statele fondatoare ale Diviziei Nord sunt Estonia, Letonia și Danemarca. Sediul Diviziei pe timp de pace va fi localizat în Adazi din Letonia și Karup în Danemarca. Primul șef al sediului Diviziei Nord  va fi generalul-maior al forțelor armate din Danemarca.

Sediul Diviziei Nord se va fi deschide pe 8 martie la baza NATO Adazi din Letonia, iar capacitatea funcțională completă va fi atinsă pe parcursul câtorva ani.

În afară de statele fondatoare, la activităţile Diviziei Nord vor fi atrase și forțele armate ale altor aliați NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel