Medvedev: Rusia nu și-a folosit toată capacitatea de luptă în Ucraina. Evitarea confruntărilor sângeroase s-a făcut din considerente umanitare

Cătălin Costea |
Data publicării:

Potrivit fostului președinte rus, Dmitri Medvedev, în prezent șef adjunct al Consiliului de Securitate al țării, Rusia nu și-a folosit întregul arsenal militar în timpul “operației militare speciale” din Ucraina.

Din motive evidente pentru toți oamenii rezonabili, Rusia nu și-a folosit încă întregul arsenal de posibile mijloace de distrugere. Și nu a lovit toate posibilele ținte inamice situate în zonele populate. Și asta numai din bunătatea umană inerentă nouă. Există un timp pentru toate”, a scris acesta pe canalul său Telegram, pe 12 noiembrie, într-un moment în care imaginea armatei ruse este puternic afectată de retragerea trupelor din orașul ucrainean Herson.

Evitând să facă referire la incapacitatea trupelor ruse de a-și menține pozițiile ocupate pe malul drept al Niprului, oficialul rus încearcă să evidențieze latura umană a conducerii politico-militare ruse, sugerând că liderii ruși ar fi mai preocupați de salvarea viețile civililor și militarilor decât de menținerea controlului asupra orașului.

"Rusia desfășoară activități de luptă încercând să salveze cât mai mult posibil viețile personalului nostru militar și ale civililor. Dușmanii noștri nu iau în calcul viețile soldaților și civililor lor. Aceasta este diferența morală uriașă dintre noi și ei", a subliniat Medvedev.

 

Singuri în lupta pentru o nouă ordine mondială “echitabilă”

 

Potrivit lui Medvedev, Rusia modelează o viitoare ordine mondială nepărtinitoare, luptând singură împotriva Occidentului, protejând și restituind teritoriile care aparțin rușilor de secole.

„Rusia de astăzi este cea care formează viitoarea ordine mondială, nu Statele Unite împreună cu Marea Britanie sau Kievul întunecat […], și această nouă ordine mondială echitabilă va fi construită", a continuat cu optimism Medvedev adăugând propagandistic că Rusia este singura țară care are tăria să lupte cu NATO și lumea occidentală.

 

O nouă fază a ideologiei ruse care susține războiul din Ucraina

 

În același timp, în mesajul oficialului rus apar noi elemente care pot sugera trecerea campaniei ideologice începute odată cu invadarea Ucrainei într-o o altă fază a sa, adaptată la situația critică în care s-a ajuns. Este vorba despre apelul la sprijinul social, la unitate și la munca patriotică, elemente binecunoscute rușilor din perioada comunistă.

„Cea mai strânsă unitate, munca de zi cu zi și cel mai înalt moral pot asigura victoria țării”, a scris Medvedev în finalul mesajuluii său, lăsând să se înțeleagă că liderii de la Kremlin se așteaptă să primească de la poporul rus nu doar înțelegere pentru situația în care l-au adus, ci și un sprijin necondiționat.

Între timp, autorităţile ruseşti de ocupaţie susţin că se pregătesc să părăsească oraşul Nova Kahovka, locul unui baraj-cheie pe fluviul Nipru, la câteva zile după ce au cedat controlul oraşului Herson forţelor ucrainene, relatează DPA.

Pavel Filipciuk, şeful administraţiei de ocupaţie, a declarat într-un discurs că oamenii din serviciul său şi locuitorii oraşului se vor retrage într-un loc sigur, potrivit agenţiei de ştiri TASS. Oamenii dintr-un perimetru de 15 kilometri ar trebui să fie pregătiţi să părăsească oraşul.

Există informaţii că forţele ucrainene au avansat până la comunităţi apropiate de barajul de Nova Kahovka

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel