Medvedev aruncă din nou momeala și revine cu teza împărțirii teritoriului Ucrainei între statele vecine

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Harta Ucraina / DoD
Harta Ucraina / DoD

După declanșarea așa-numitei “operații militare speciale” a Rusiei în Ucraina, au apărut o serie de prognoze privind evoluția evenimentelor, care au mers până la împărțirea țării. Dacă în faza inițială a războiului ucrainean astfel de idei păreau cumva nerealiste, astăzi acestea arată destul de serios pentru oficialii radicali de la Moscova.

În mod nu tocmai surprinzător, problema potențialei împărțiri a Ucrainei a fost reluata recent de către Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

“O împărțire liniștită a Ucrainei între vecinii săi ar fi o opțiune mai bună decât perspectiva începerii unui război mondial sau a aderării Ucrainei la NATO”, a spus Dmitri Medvedev, vorbind la maratonul educațional federal “Cunoașterea”, care este difuzat pe pagina oficială a societății pe rețeaua socială VKontakte.

Potrivit lui Medvedev, vecinii occidentali ai Ucrainei - Polonia, Ungaria și România - privesc de multă vreme la regiunile din vestul Ucrainei, visând să le anexeze. “Autoritățile acestor țări vor să rezolve rapid chestiunea teritorială, cu toate că nu există un consens între Occident și Moscova cu privire la problema ucraineană”, consideră vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei.

"Polonia caută cu cea mai mare râvnă să-și mărească teritoriul în detrimentul Ucrainei, luând în considerare tot felul de proiecte ale unei confederații cu Ucraina sau de creare a unui fel de uniuni". Cu toate acestea, potrivit lui Medvedev, o parte semnificativă a ucrainenilor se opun și nu doresc că facă parte din Polonia, deoarece "își amintesc foarte bine cum au fost tratați acolo în trecut. Iar polonezii înșiși, din cauza unor evenimente istorice cunoscute, nu îi aprobă pe cei care sunt gata să-l pună pe Bandera pe un piedestal”.

Anterior, Dmitri Medvedev a declarat că polonezii încearcă să reînvie Commonwealth-ul, pe care l-a numit “un imperiu neterminat”.

În opinia lui, perspectiva unui război nuclear nu doar că există, ci este în creştere. În acest context, el a calificat drept perfidie discuţiile despre agenda ecologistă, în condiţiile în care se pune problema supravieţuirii omenirii. "

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel