Medvedev ameninţă Occidentul pentru că furnizează rachete ucrainenilor: Toată Ucraina care rămâne sub conducerea Kievului va arde

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a declarat că furnizarea de armament american mai avansat Ucrainei nu va declanşa decât mai multe lovituri de răspuns din partea Rusiei, Moscova fiind gata să folosească toate tipurile de arme în cazul unor atacuri asupra teritoriului ei din partea Kievului, în măsura doctrinei nucleare a Rusiei, relatează sâmbătă Reuters.

"Toată Ucraina care rămâne sub conducerea Kievului va arde", îl citează jurnalista Nadana Fridrikhson pe Medvedev declarându-i într-un interviu scris.

Fridrikhson l-a întrebat pe Medvedev, care, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului de Securitate rus, a devenit una dintre cele mai agresive figuri pro-război din Rusia de la invazia Ucrainei, dacă utilizarea de arme cu rază mai lungă de acţiune ar putea forţa Moscova să negocieze cu Kievul.

"Rezultatul va fi exact opus", a răspuns Medvedev, în comentarii pe care Fridrikhson le-a postat pe canalul ei de Telegram.

"Numai nebunii morali, dintre care sunt destui în ambele, Casa Albă şi Capitoliu, pot susţine aşa ceva", a spus el.

 

Răspunsul Ucrainei: Ignorați-l întotdeauna pe Medvedev

 

Consilierul președintelui Volodimir Zelenski, Mikhailo Podoliak, a răspuns noilor amenințări ale vicepreședintelui Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, amintindu-i că Ucraina poate elibera Crimeea ocupată așa cum dorește.

,,Dreptul internațional este clar. Ucraina își poate elibera teritoriile folosind orice instrument. Crimeea este Ucraina'', a scris Podoliak pe Twitter.

,,Prin urmare, amenințările oficialilor ruși sunt doar o confirmare a intenției de a comite crime în masă și o încercare de a speria în stilul tradițional rusesc. Ignorați-l întotdeauna pe Medvedev", a mai spus oficialul ucrainean.

Pentagonul a declarat vineri că o nouă rachetă care ar dubla raza de atac a Ucrainei a fost inclusă într-un pachet de ajutor militar american de 2,175 miliarde de dolari.

 

Forţele ruse au fost prinse pe picior greşit



Odată cu apropierea marcării unui an de la lansarea invaziei la 24 februarie, forţele ruse au fost prinse pe picior greşit în ultimele opt luni şi nu controlează pe deplin niciuna dintre cele patru provincii ucrainene pe care Moscova le-a declarat unilateral parte a Rusiei, notează Reuters.

Preşedintele Vladimir Putin a lansat campania Rusiei în Ucraina ca o apărare existenţială împotriva unui Occident agresiv şi, la fel ca Medvedev, a agitat de mai multe ori ameninţarea unui răspuns nuclear, spunând că Moscova va folosi toate mijloacele disponibile pentru a proteja Rusia şi poporul său.

Întrebat ce s-ar întâmpla dacă armele pe care le-a promis Washingtonul vor lovi Crimeea - pe care Rusia a luat-o de la Ucraina în 2014 - sau adânc în teritoriul rus, Medvedev a spus că Putin a abordat problema clar.

"Nu ne impunem nicio limită şi, în funcţie de natura ameninţărilor, suntem gata să folosim toate tipurile de arme. În conformitate cu documentele noastre doctrinare, inclusiv Fundamentele Descurajării Nucleare", a spus el. "Pot să vă asigur că răspunsul va fi rapid, dur şi convingător", a subliniat el.

Doctrina nucleară a Rusiei permite lovitura nucleară după "agresiunea împotriva Federaţiei Ruse cu arme convenţionale când însăşi existenţa statului este ameninţată", aminteşte Reuters.

La rândul său, ziarul Komsomolskaia Pravda (kp.ru, pro-Kremlin n.r.) reaminteşte sâmbătă în legătură cu acest interviu că sunt precizate patru condiţii pentru utilizarea armelor nucleare de către Rusia în doctrina militară a ţării. Potrivit acesteia, "Federaţia Rusă are dreptul de a folosi arme nucleare dacă există informaţii sigure despre lansarea de rachete balistice ce atacă teritoriile Federaţiei Ruse şi (sau) aliaţii săi şi dacă arme nucleare şi alte tipuri de arme de distrugere în masă au fost folosite pe teritoriile Rusiei şi (sau) aliaţilor săi".

Moscova poate folosi de asemenea arme nucleare în cazul unei "lovituri a inamicului asupra unui obiectiv de stat sau militar de importanţă critică al Federaţiei Ruse, a cărui scoatere din funcţiune va perturba răspunsul forţelor nucleare, precum şi în caz de agresiune împotriva Federaţiei Ruse folosind arme convenţionale, atunci când însăşi existenţa statului este ameninţată", aminteşte kp.ru.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel