Medvedev amenință că Rusia va înarma Coreea de Nord cu „arme de ultimă generație” dacă Sudul decide să ajute Ucraina

Darius Muresan |
Data publicării:
Avion de tip Su-35. Foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
Avion de tip Su-35. Foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a avertizat miercuri Coreea de Sud să nu trimită arme în Ucraina, relatează Agerpres, care citează EFE.

"Au apărut noi doritori să ne ajute duşmanii. Astfel, preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a declarat că, în principiu, ţara sa ar fi gata să furnizeze arme regimului de la Kiev", a scris fostul preşedinte rus (între 2008 şi 2012) într-o postare pe contul său de Telegram.

Medvedev a subliniat că până de curând Seulul a exclus complet posibilitatea trimiterii de arme letale în Ucraina.

"Mă întreb ce vor spune locuitorii acestei ţări când vor vedea arme ruseşti noi-nouţe pe teritoriul Coreei de Nord, vecinul lor şi partener al nostru", a spus el, înainte de a adăuga că este vorba de un "quid pro quo".

Câteva ore mai târziu, Kremlinul a comentat, de asemenea, posibila expediere de arme sud-coreene către Ucraina şi a afirmat că este o continuare a poziţiei neprietenoase a Seulului.

"Se încearcă atragerea a tot mai multe ţări în acest conflict", a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Preşedintele sud-coreean a declarat marţi că ţara sa ar putea furniza ajutor Ucrainei dincolo de cel pur umanitar, în anumite condiţii, sugerând că Seulul şi-ar putea schimba politica actuală de a nu furniza mijloace letale ţărilor aflate în război.

"Dacă apare o situaţie pe care comunitatea internaţională nu o poate tolera, cum ar fi atacuri pe scară largă împotriva civililor, masacre sau încălcări grave ale legilor războiului, ar putea fi dificil pentru noi să insistăm doar pe oferirea de sprijin umanitar sau financiar", a spus Yoon, citat de EFE.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel