Medicul militar Mihai Mărginean, cel care a prezentat situaţia de la Suceava, infectat cu noul coronavirus

S.I. Catalin |
Data publicării:

Medicii militari detașați la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou" Suceava au început să se infecteze cu noul coronavirus, transmite StiriSuceava.net.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou" Suceava are începând cu 2 aprilie management format din medici militari, iar la Suceava au fost detașați mai mulți medici și asistenți medicali pentru a suplini lipsa personalului medical infectat cu noul coronavirus.

La mai bine de o săptămână de la sosirea la Suceava, a apărut primul caz de infecție cu Covid-19 la personalul medical militar. În cursul zilei de joi, un căpitan medic anestezit detașat de la Cluj la Suceava a fost testat pozitiv, au confirmat surse medicale pentru StiriSuceava.net.

Medicul militar Mihai Mărginean, care a fost trimis la Spitalul din Suceava și a povestit pe Facebook care este situația de acolo, s-a infectat cu noul coronavirus și a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Surse medicale au confirmat, pentru Mediafax, că medicul a fost internat sâmbătă la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

El a lucrat la secția de ATI la spitalul din Suceava si a fost trimis inapoi la Cluj, unde a fost internat de sambata la Spitalul de Boli Infectioase. „Pacientul se prezintă clinic fără acuze, afebril. Diagnosticul este infecție COVID-19 formă medie, pneumonie fără criterii de severitate", spun medicii clujeni.

„Căpitanul medic anestezist de 34 de ani a fost adus sâmbătă la Cluj-Napoca de la Suceava și a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase. Se vede cât este de contagios acest virus, dacă până și un medic militar s-a infectat, deși era bine protejat. El a lucrat la secția de ATI la spitalul din Suceava", au spus surse medicale.

Medicul militar internat la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca este afebril. „Pacientul se prezintă clinic fără acuze, afebril. Diagnosticul este infecție COVID-19 formă medie, pneumonie fără criterii de severitate", au adăugat sursele medicale citate de Mediafax.

Mihai Mărginean a povestit, pe Facebook, după ce a ajuns în secția ATI a Spitalului din Suceava, că medicii de acolo, dar și pacienții sunt eroi.

„Medicii de aici, din Suceava, nu ştiu când se termină. Eu am venit, încerc să fac tot ce pot, încerc să îi ajut, dar ştiu că peste un număr de zile, peste un număr de kilometri mă voi opri şi voi pleca. Ei nu ştiu, au 40 de ture. Din punctul meu de vedere, oamenii ăştia sunt eroi. Apoi, îţi mai spun eu cine sunt eroi. Haideţi să ne imaginăm puţin cum se vede terapia intensivă prin ochii unui pacient. Un om care stă în pat cu masca de oxigen şi peste masca de oxigen cu o mască chirurgicală. Simte că nu are aer, ba e cald, ba e frig, poate îi e foame, nu are aer nici măcar să mănânce, nu poate să îşi dea jos masca de oxigen. Şi în jurul lui se plimbă oameni îmbrăcaţi în combinezoane albe, fără faţă, cu nişte ochi aburiţi, cu nişte viziere şi nu are cum să fie decât o imagine absolut înspăimântătoare. Şi aceşti oameni, din puctul meu de vedere, sunt eroi", spunea Mihai Mărginean, medic militar ATI detaşat la Suceava.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel