Medicii români, primiți cu ostilitate de un procuror moldovean din Bălți

Darius Muresan |
Data publicării:

România e țara care a oferit cel mai consistent ajutor Republicii Moldova în pandemia de COVID-19. Ajutor atât financiar, cât și materiale medicale ori medici care au plecat spre Republica Moldova.

În cursul săptămânii trecute, o echipă formată din 42 de medici și asistenți medicali din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Sănătății s-a deplasat în Republica Moldova. Aceștia au completat echipele medicale din țara vecină și pun umărul în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Medicii români au fost repartizați în mai multe zone din Republica Moldova. În Bălți, aceștia au fost în centrul unui episod generat de controversatul primar Renato Usatîi care în semn de recunoștință le-a oferit 1.000 de dolari, bani pe care medicii români i-au returnat imediat.

Portalul Deschide.md, precizează că Primăria din Bălți și managerul spitalului unde medicii activează au vrut să îi cazeze într-un bloc de locuințe noi.

Doar că șeful procuraturii din Bălți, Viorel Tureac, care locuiește în acest bloc, s-a opus categoric cazării medicilor români, motivând că, odată ce cadrele medicale vor îngriji bolnavi infectați cu coronavirus la Spitalul Clinic din municipiu, medicii români ar putea reprezenta un risc. Din surse avizate din cadrul Ministerului de Interne, scrie sursa citată, procurorul moldovean i-a montat și pe alți locatari ai blocului cu pricina, care, la fel, s-au manifestat împotriva medicilor români.

Sursa citată amintește ironic că procurorul în cauză deține pașaport românesc care „ar trebui să-i dea curaj să înfrunte ipoteticul pericol”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel