Media ucraineană: Zelenski ar putea să-l demită pe Zalujnîi din funcția de comandant șef al Forțelor Armate. Update: Președinția a negat informația

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

La acest moment sunt disponibile doar informații neoficiale.

Sursele publicației ucrainene LB.ua, portal care oferă, în general, informații documentate, anunță că președintele Volodimir Zelenski a decis să-l demită pe comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei Valeri Zalujnîi.

În prezent, nu există informații oficiale despre demiterea lui Zalujnîi. 

Una dintre sursele UkrainskaPravda din CSAT-ul ucrainean a raportat: "El (Zalujnîi- n.red.) a fost chemat și i s-a oferit un alt post. Poate că va merge undeva ca ambasador. A refuzat. Nu există decret (de demitere)".

Potrivit surselor UPravda, Președinția ia în considerare demisia lui Zalujni, dar încă nu există un decret de demitere.

Unii dintre interlocutorii publicației din Statul Major al Comandantului-Șef Suprem au negat demiterea lui Zalujnîi.

Surse din Administrația Prezidențială au raportat, de asemenea, că acest lucru nu este adevărat, iar Zalujnîi este încă comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Ulterior, Ministerul Apărării al Ucrainei a informat că informațiile despre presupusa „demisie” a lui Zalujnîi sunt false. „Dragi jurnalişti, răspundem imediat tuturor: „Nu, nu este adevărat”, spune canalul Telegram al ministerului.

UPDATE: Serhiy Nikiforov, Purtătorul de cuvânt al lui Volodimir Zelenski a confirmat oficial că preşedintele NU l-a demis pe Zalujnîi, scrie UPravda.

 

Zalujnîi a facut mai multe declarații care nu au fost pe placul Președinției

 

Atât presa ucraineană, cât și cea occidentală au relatat despre presupusul conflict dintre comandantul șef și comandantul șef. Mai ales des, astfel de informații au început să fie auzite după rezultatele ofensivei ucrainene de vară.

În vara anului 2022, consilierul șefului biroului președintelui Mîkhailo Podolyak a negat deja zvonurile despre posibila demisie a lui Zalujnîi și transferul acestuia în funcția de ministru al apărării.

Zvonurile au reapărut după rubrica și interviul lui Zalujnîi din The Economist, unde a spus că războiul a ajuns într-un impas.

În decembrie, Volodimir Zelenski le spunea jurnaliștilor că are o „relație de lucru” cu Zalujnîi. „El ar trebui să fie responsabil pentru rezultatul pe câmpul de luptă în calitate de șef împreună cu Statul Major, sunt multe probleme”, a spus președintele.

Zalujnîi a fost numit comandant șef al forțelor armate din 27 iulie 2021. Înainte de aceasta, a comandat Comandamentul Operațional „Nord”, din decembrie 2019.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel