MBDA. Rachete Mistral 3, propunere pentru Forțele Aeriene spaniole

Tudor Curtifan / 26 iun 2018 / 16:29

Forțele Aeriene spaniole se pregătesc să sporească capabilitățile de apărare ale bazelor sale față de atacuri cu rază scurtă și foarte scurtă  prin achiziționarea de rachete Mistral 3 produse de grupul european MBDA. 

Într-un interviu pentru InfoDefensa.com, adjunctul șefului Statului Major al forțelor aeriene, locotenentul general Francisco Javier Fernandez Sanchez, a explicat că prioritatea Forțelor Aeriene este îmbunătățirea capacității de apărare a bazelor.

Generalul a spus că „această capacitate va fi obținută” prin programul comun de înzestrare a Forțelor Terestre, Aeriene și Navale cu rachete V-SHORAD Mistral 3. El a estimat că aceste sisteme vor fi livrate Armatei Spaniei „în scurt timp”.

Mistral 3 este o rachetă de tip sol-aer  a cărei rază de acțiune este cu până la 10 km mai mare față de versiunile anterioare și care include un focos nou pentru a spori eficiența și un sistem de control actualizat care îmbunătățește manevrabilitatea. Sistemul de ghidare cu infraroșu permite localizarea țintelor mici. Important de menționat este că Mistral 3 are o rezistența mărită la contramăsuri.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy