Măsuri excepționale și în unitățile de învățământ militare

Eduard Pascu |
Data publicării:

Şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, a transmis, luni, un mesaj cu ocazia începerii noului an şcolar în instituţiile de învăţământ militar, în care îşi exprimă convingerea că şi în actualul context epidemiologic se pot asigura condiţiile necesare fiecărui elev pentru a continua pe drumul formării intelectuale.

"În primul rând, vă transmit un călduros bun venit celor care aţi păşit pentru prima dată pe treptele unităţilor de învăţământ liceal şi postliceal militar şi un bine aţi revenit elevilor mai mari din aceste prestigioase instituţii de instruire. Cu toţii v-aţi câştigat dreptul de a vă pregăti în unele dintre cele mai bune şcoli din ţară, profitaţi de anvergura educativă a instituţiei în care aţi intrat. Totodată, salut revenirea cadrelor didactice, personalului didactic auxiliar, instructorilor militari şi comandanţilor la nobila lor menire a educării celor mai tineri membri ai Armatei României. Pentru toţi este foarte important să fim împreună şi să depăşim actualele provocări sanitare", spune Petrescu, într-un mesaj video.

Măsurile nu trebuie să afecteze calitatea actului educaţional în instituţiile militare"Pentru organismul militar mai mult ca oricând educaţia reprezintă o prioritate. Avem nevoie de un învăţământ integrat, suplu şi eficient în concordanţă cu nevoile unei armate moderne. Dorim dezvoltarea armonioasă a tinerilor noştri astfel încât prin ei să oferim Armatei României resursa cea mai valoroasă: militari bine instruiţi, creativi, adaptaţi şi motivaţi. În acelaşi timp, trebuie să protejăm starea de sănătate a elevilor şi profesorilor noştri. Aceasta şi adaptarea unităţilor de învăţământ pentru asigurarea unui proces educaţional de calitate, chiar în condiţii de pandemie, sunt priorităţile noastre. Respectând măsurile igienico-sanitare, asigurând prezenta personalului medico-sanitar, testând atunci când este cazul, fiind pregătiţi să intervenim rapid la semnalarea unor cazuri de infectare, protejând permanent cadrele didactice şi personalul care prezintă comorbidităţi, adaptând continuu actul educaţional online sau în sala de clasă, îmbunătăţind logistica învăţământului sunt convins că putem să asigurăm condiţiile necesare fiecărui elev militar pentru a continua pe drumul formării intelectuale", arată şeful SMAp.

El precizează că SMAp rămâne deschis propunerilor venite din partea cadrelor didactice şi a instructorilor militari şi va direcţiona resursele aflate la dispoziţie pentru modernizarea unităţilor de învăţământ militar.

Citește și: Generalul Petrescu: România contează pe NATO. Șeful SMAp salută prezența detașamentului canadian și zborurile bombardierelor B-52

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel