Măsură disperată: Putin impune legea marțială în teritoriile Ucrainei, anexate ilegal de Federația Rusă

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat decizia de a introduce legea marțială în regiunile anexate Herson, Zaporijjia, Luhansk și Donețk din Ucraina.

În Crimeea ocupată ilegal și în regiunea Belgorod se instituie nu nivel mediu de alertă.

Publicația rusă de propagandă RIA Novosti face referire la informația publicată pe site-ul Kremlinului, privind declarația lui Putin la ședința Consiliului de Securitate al Federației Ruse din 19 octombrie.

Potrivit dictatorului de la Kremlin, va fi instituită legea marțială în cele patru regiuni ale Ucrainei, anexate ilegal de Rusia.

"Am semnat decretul privind introducerea legii marțiale în aceste patru subiecte ale Federației Ruse. Acesta va fi trimis imediat Consiliului Federației pentru aprobare. Duma de Stat a fost informată și de decizia adoptată". 

Deocamdată nu se cunoaște ce măsuri urmează să întreprindă ocupanții ruși în aceste teritorii, „decretul” precizează că acest lucru ar trebui decis în termen de trei zile, scrie publicația LB.

Decizia va interzice cel mai probabil bărbaților din zonele ocupate să părăsească regiunile.

De remarcat că măsura vine în contextul în care în Herson e așteptată „bătălia pentru Herson” în cadrul contraofensivei Ucrainei.

Şeful administraţiei instalate de Moscova în regiunea ucraineană ocupată Herson a anunţat miercuri că în jur de 50.000-60.000 de locuitori vor fi evacuaţi în Rusia şi pe malul stâng al Niprului.

Evacuații sunt în mare parte colaboratorii ocupației ruse.

Generalul Serghei Surovikin, cel care e la comanda „operațiunii militare speciale” din Ucraina, a admis la televiziunea rusă că „situația poate fi descrisă ca fiind tensionată” în timp ce ucrainenii „nu renunță la încercările de a ataca dispozitivele ruse”.

Alte declarații ale lui Putin din discursul de astăzi:

Liderilor ocupanților din teritoriile Ucrainei capturate de Federația Rusă li se vor „ acorda puteri suplimentare pentru a asigura securitatea”

Se creează un „ consiliu special de coordonare” în Federația Rusă , acesta va fi condus de prim-ministrul rus Mykhailo Mishustin

Decretul prevede niveluri de alertă diferențiate pe regiuni, în funcție de ”riscurile apărute în domeniul securității”;

Crimeea ocupată și o serie de regiuni ale Federației Ruse au fost „transferate într-o stare de nivel mediu de alertare” (Teritoriul Krasnodar, Regiunea Belgorod, Regiunea Bryansk, Regiunea Voronezh, Regiunea Kursk, Regiunea Rostov).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel