Mass-media ucraineană: Eșecurile înregistrate în Ucraina forțează Rusia să apeleze la militarii din Siria

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Începând cu anul 2015, participarea la războiul din Siria a fost dovada că Rusia vrea să se întoarcă în „clubul marilor puteri”. Cu toate acestea, eșecurile înregistrate acum în războiul împotriva Ucrainei, forțează Rusia să-şi retragă o parte din trupele dislocate în Siria, deoarece are mare nevoie de întăriri.

Potrivit publicaţiei ucrainene Adevărul European, redirecționarea a o bune parte din trupele din Siria către Ucraina nu este capabilă să schimbe cursul războiului în favoarea Rusiei. 

În timp ce retragerea Rusiei din Siria nu va duce la o creștere substanţială a forțelor ruse care iau parte la aşa zisa ,,operaţiune militară specială'' din Ucraina, mișcarea ar putea schimba complet toată situația din Orientul Mijlociu.

În urmă cu câteva săptămâni, surse din opoziție siriană au raportat că armata rusă preda o parte din bazele sale din Siria către Hezbollah și către ale miliții pro-iraniene care se afla sub comanda Forțele Gărzilor Revoluționare Iraniene (IRGC).

Presa ucraineana precizează că rușii și-au grupat o parte din unitățile armate la baza Hmeimim, în așteptarea dislocării către frontul din Ucraina.

În schimb, iranienii au ocupat aeroportul din Alep și zeci de așezări din jurul lui, aeroportul Palmyra și depozitele de arme de lângă Homs.

Observatorii regionali au legat retragerea trupelor ruse din Siria de dificultățile cu care Rusia se confrunta în acest moment în Ucraina. Întrebarea cheie este dacă întregul contingent rus sau doar o parte din acesta va fi retras din Siria şi desfăşurat în Ucraina.

Utilizarea trupelor ruse din Siria pentru războiul din Ucraina demonstrează gravitatea problemelor cu care Rusia se confrunta în acest moment la capitolul resursa umană – militari bine instruiţi - care poate fi trimisă pe câmpul de luptă.

Este puțin probabil că Rusia să poată părăsi acum complet baza navală Tartus din Siria, deoarece există probleme logistice semnificative. Strâmtorile Mării Negre sunt închise pentru navele rusești, iar Turcia nu permite avioanelor militare rusă să treacă prin spaţiul său aerian. 

Mass-media ucraineană relatează că vocile care susţin regimul Bashar Al-Assad spun că după victoria asupra Ucrainei, Rusia se va întoarce și mai puternic în Siria. Probabil, susţinătorii prezenţei ruse în Siria, nu cunosc cu adevărat eşecurile pe care Rusia le înregistrează în aceste zile în Ucraina. Cu toate acestea, există o teamă că Rusia şi-ar putea reduce prezenţa în Siria, deoarece regimul lui Assad ar rămâne să lupte singur împotriva rebelilor. La urma urmei, forţele armate ruse, împreună cu miliţiile  pro iraniene, au jucat un rol crucial în schimbarea echilibrului de putere în favoarea regimului Assad.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel