Masacrul de la Bucea. Rusia neagă și spune că imaginile înfiorătoare din media sunt doar o „provocare a Ucrainei”

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Războiul ucraineano-rus. Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina
Războiul ucraineano-rus. Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina

Rusia a solicitat duminică o reuniune a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite pentru a discuta luni despre ceea ce a numit o "provocare a radicalilor ucraineni" în oraşul Bucea, după ce Kievul a acuzat trupele ruse că au ucis civili acolo, transmite Agerpres, care citează Reuters.

"În lumina provocării flagrante a radicalilor ucraineni din Bucea, Rusia a cerut convocarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU", a scris pe Telegram adjunctul ambasadorului Rusiei la ONU, Dmitri Polianski.

Ucraina a acuzat duminică Rusia de "genocid", afirmând că a descoperit cadavrele a 410 civili în regiunea Kiev recent eliberată de sub controlul forţelor ruse, în urma retragerii acestora.

Numai în oraşul Bucea, la nord-vest de Kiev, aproape 300 de persoane au fost înmormântate în gropi comune, conform autorităţilor ucrainene.

Biroul ONU pentru Drepturile Omului a transmis că personalul său de pe teren nu a putut încă verifica aceste afirmaţii.

Ministerul Apărării din Federația Rusă a negat imaginile și a transmis că militarii ruși pe toată perioada ocupației au ajutat civilii. Mai mult, rușii explică imaginile dramatice ca fiind „plantate” după retragerea trupelor ruse și pun la îndoială veridicitatea lor.

Ministerul Apărării de la Moscova, citat de Tass, a declarat că Forţele Armate ruse au părăsit complet satul Bucea din regiunea Kiev la 30 martie, iar "dovezile crimelor" au apărut abia în a patra zi, când angajaţii Serviciului de Securitate al Ucrainei au ajuns în oraş. Ministerul a mai subliniat că, la 31 martie, primarul oraşului Bucea, Anatoli Fedoruk, în mesajul său video, a confirmat că nu sunt soldaţi ruşi în Bucea, dar nici măcar nu a menţionat vreun localnic împuşcat pe stradă cu mâinile legate.

"Întreruperea negocierilor de pace este scopul crimei regimului de la Kiev din satul ucrainean Bucea", a declarat duminică purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova.

"Semnificaţia crimei regimului de la Kiev este întreruperea negocierilor de pace şi escaladarea violenţei", a scris ea pe canalul său de Telegram.

Ea a amintit că, în legătură cu acest "incident", Federaţia Rusă a solicitat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU. Zaharova a numit uciderea civililor în orăşelul ucrainean Bucea - atribuit de autorităţile ucrainene militarilor ruşi care s-au retras din regiunea Kievului şi condamnat la unison de comunitatea internaţională - "o provocare a armatei şi radicalilor ucraineni".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel