Marocul va semna noi acorduri, inclusiv militare, cu Israelul

Nicolae Iordan |
Data publicării:

În cadrul viitoarei vizite a ministrului israelian al apărării, Benny Gantz, la Rabat, Marocul va semna o serie de noi acorduri cu Israelul în domeniul apărării, care vor permite regatului să beneficieze de sisteme militare israeliene, în special de drone de luptă.

Șeful Biroului de legătură israelian din Maroc, David Govrin, a declarat că miniștrii apărării și economiei din guvernul Naftali Bennett se vor deplasa în Maroc, în curând, pentru a semna noi acorduri de cooperare.

Diplomatul israelian a afirmat că "aceste vizite programate să aibă loc în viitorul apropiat vor ajuta la dezvoltarea relațiilor dintre cele două țări și popoare și vor avea un impact asupra societăților marocană și israeliană".

David Govrina a subliniat: "Ne străduim întotdeauna să dezvoltăm relații și comunicare în mai multe domenii, cum ar fi apa, agricultura și energia regenerabilă".

Govrin a afirmat că există o "mare diferență" între relațiile Israelului cu statele din Golf și cele cu Marocul, afirmând: "Spre deosebire de primele relații, care sunt foarte recente, legăturile Tel Avivului cu Rabatul datează din 1995, perioada în care ne-am stabilit relații culturale și sociale".

Se așteaptă ca relațiile militare marocano-israeliene să irite Algeria, care consideră că Rabatul și Tel Avivul conspiră împotriva ei, mai ales după ce ministrul israelian de externe, Yair Lapid, a criticat Algerul în urmă cu câteva săptămâni, susținând că a dezvoltat relații cu Iranul care îngrijorează Israelul.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel