Mark Rutte: Atât timp cât Rusia va continua războiul, Ţările de Jos vor continua să susţină Ucraina

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul olandez a anunţat vineri punerea la dispoziţie a 2,5 miliarde de euro în sprijinul Ucrainei în 2023, în mare parte destinate ajutorului militar, transmite AFP.

Într-o conferinţă de presă la Haga, prim-ministrul Mark Rutte a precizat că 'aproape 2 miliarde sunt destinate sprijinului militar'.

,,Restul va merge către (ajutor) umanitar, reconstrucţia infrastructurii' şi lupta contra impunităţii'', a adăugat Mark Rutte.

,,Utilizarea exactă a contribuţiei depinde de nevoile ucrainenilor şi, aşadar, de desfăşurarea războiului'', a indicat guvernul într-un comunicat.

,,Atât timp cât Rusia va continua războiul în Ucraina, Ţările de Jos vor continua să susţină Ucraina'', pe plan militar, umanitar şi diplomatic, a transmis Rutte pe Twitter vineri dimineaţă, menţionând că tocmai a discutat cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pe acest subiect.

Săptămâna trecută, ministrul apărării, Kajsa Ollongren, a declarat că guvernul a furnizat până la acea dată ajutor militar de aproape un miliard de euro Ucrainei de la debutul ofensivei ruse la 24 februarie.

Pentru a susţine Ucraina să lupte împotriva invaziei Ruse, armata olandeză s-a angajat să doneze obuziere autopropulsate de Panzerhaubitze 2000 de 155 mm, vehicule de luptă pentru infanterie YPR-765, arme antitanc Panzerfaust 3 și sisteme de rachete sol-aer portabile Stinger.

Luna trecută, SUA și Olanda au anunțat că vor suport împreună costurile cu modernizarea a încă 90 de tancuri cehe T-72B care urmează să fie oferite Forţelor Armate Ucrainene.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel