Mariupol, orașul care nu se predă. Situația e dramatică: Rușii au ucis peste 2.000 de civili

Darius Muresan |
Data publicării:
Bombardament rus asupra zonelor civile din Ucraina. Sursă foto: Ministerul Apărării al Ucrainei via DC News
Bombardament rus asupra zonelor civile din Ucraina. Sursă foto: Ministerul Apărării al Ucrainei via DC News

Peste 2.100 de locuitori din Mariupol, un oraş-port din sud-estul Ucrainei asediat de forţele ruse, au fost ucişi de la începutul ofensivei, a anunţat duminică primăria, relatează Agerpres, care citează AFP.

''Ocupanţii lovesc cinic şi deliberat clădiri rezidenţiale, zone dens populate, distrug spitale de copii şi infrastructurile urbane (...). Până în prezent, 2.187 de locuitori din Mariupol au murit în atacurile ruse'', a informat Primăria Mariupol pe Telegram.

''În 24 de ore, am avut 22 de bombardamente într-un oraş paşnic. Aproximativ 100 de bombe au fost deja aruncate asupra Mariupol'', a adăugat el.

Mariupol, un oraş-port strategic situat între Crimeea şi Donbass, este cufundat într-o situaţie ''aproape fără speranţă'', lipsit de hrană, apă, gaz, electricitate şi comunicaţii, a anunţat vineri Medici fără Frontiere (MSF).

Un bilanţ difuzat vineri de autorităţile locale estima la 1.582 numărul de locuitori ucişi.

Mai multe încercări de a transporta ajutor umanitar spre oraş au eşuat în ultimele zile.

Un nou convoi însoţit de preoţi ortodocşi cu 100 de tone de apă, alimente şi medicamente se îndreptă către Mariupol, a anunţat duminică preşedintele ucrainean Volodmir Zelenski.

''Problema cheie astăzi este Mariupol, convoiul nostru se află la două ore de Mariupol, la 80 km distanţă'', a spus el într-un videoclip postat în această după-amiază. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel