Marinar de pe un submarin Royal Navy oferă sfaturi pentru a trece mai ușor de perioada de izolare

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Un marinar de pe submarinele Royal Navy, obișnuit cu izolarea și rupt de lumea exterioară, vine cu sfaturi pentru noi toți care ne aflăm acum într-o izolare impusă de pandemia cu coronavirusul SARS-CoV-2.

Sublocotenentul Andrew Rose, un marinar care s-a întors recent dintr-o misiune cu HMS Artful, a povestit pentru site-ul oficial al Royal Navy cum face față izolării pentru un timp îndelungat și distanței de familie și de lumea exterioară. 

„Pe parcursul celor șase ore în care muncesc fac ceea ce am învățat. În cele șase ore de pauză mă ocup de igiena personală, fac exerciții fizice, mă relaxez, dorm sau citesc. Ai tendința de a pierde repede noțiunea timpului pentru că în cadrul misiunilor de pe submarine te culci și te trezești de două ori pe zi”.

 

Exercițiile sportive în izolare pot ajuta în aceste momente

 

În ceea ce privește prăbușirea moralului și riscul posibilelor depresii în condiții de izolare, marinarul britanic spune că cel mai bun mod de a preveni acest lucru este să discuți deschis cu persoanele apropiate și, totodată, sportul ajută în asemenea momente.

„Sunt foarte norocos să am alături un echipaj alcătuit din niște oameni extraordinari. Dacă aș avea vreodată probleme cu depresia, știu că aș putea vorbi cu ei despre asta”, spune Rose. Acesta a precizat că sportul este extrem de important pentru sănătatea mintală în asemenea momente. „Exercițiile fizice sunt extrem de importante pentru a vă menține sănătatea și a avea un moral ridicat."

 

Sfaturi pentru cei aflați în izolare

 

„Încercați să vă impuneți o rutină și să vă țineți de ea. Există o mulțime de lucruri pe care le-am putea face în casă, cum ar fi curățenia, exercițiile fizice, discuții telefonice sau prin alte dispozitive cu familia sau cu prietenii, studii, citit, etc. De asemenea, amintiți-vă că, la fel ca în cazul nostru pe mare, izolarea nu va dura o veșnicie. Gândește-te la lucrurile pe care tu și prietenii tăi le veți putea face odată ce se va termina!", a conchis Andrew Rose.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel