Marina regală marocană a salvat 615 migranți

Marina regală marocană a anunţat luni că a salvat 615 migranţi din Marea Mediterană, la sfârşitul săptămânii trecute.

Marinarii militari din Maroc au precizat că refugiaţii încercau să ajungă în Spania cu 31 de ambarcaţiuni care la un moment dat se aflau "în dificultate" şi dintre care unele s-au scufundat. Cei salvaţi au fost debarcaţi în porturi marocane; naţionalităţile lor nu au fost precizate.

Duminică, garda de coastă spaniolă a anunţat salvarea altor 1181 de migranţi într-un interval de 48 de ore.

Peste 43.000 de migranţi au ajuns în Spania

Spania a ajuns principala poartă de intrare în Europa pentru imigranţii ilegali, după ce Italia a refuzat să îi mai primească. Pe teritoriul spaniol au ajuns anul acesta peste 43.000 de migranţi, dintre care 38.000 au traversat Mediterana până în peninsula iberică, iar alţi 5000 au intrat în enclavele spaniole Ceuta şi Melilla din nordul Africii. În aceeaşi perioadă, peste 1700 de migranţi care încercau să ajungă în Europa au murit sau au fost daţi dispăruţi în Marea Mediterană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel