Marina militară a Chinei spune că a alungat un distrugător american. SUA au negat acest lucru

Armata chineză spune că a urmărit și „alungat” un distrugător american despre care susține că a intrat ilegal în apele de lângă Insulele Paracel, din Marea Chinei de Sud, lucru negat de americani.

Armata chineză a declarat că distrugătorul USS Milius a intrat ilegal în apele teritoriale ale Chinei, „perturbând pacea și stabilitatea căii navigabile aglomerate”, scrie Reuters.

Insulele sunt revendicate de China, Taiwan și Vietnam. Un incident similar li s-a întâmplat anul trecut.

Marina SUA a răspuns cu o declarație proprie. „USS Milius desfășoară operațiuni de rutină în Marea Chinei de Sud și nu a fost alungat. Statele Unite ale Americii vor continua să zboare, să navigheze și să opereze oriunde le permite legislația internațională”, se arată în comunicat.

Marea Chinei de Sud este unul dintre punctele de dispută în relațiile dintre China și SUA. Washington acuză Beijingul că revendicările sale teritoriale în aceste ape sunt ilegale. În ultimii ani, navele Marinei SUA au trecut din ce în ce mai des prin Marea Chinei de Sud pentru a apăra SUA împotriva revendicărilor chineze.

După un incident similar în vara trecută, SUA au declarat că operează în Marea Chinei de Sud sub principiul libertății de navigație și că Beijingul, ale cărui pretenții sunt nejustificate, restricționează acest drept.

La acea vreme, China a declarat că nu încalcă niciun drept sau libertăți și a acuzat Statele Unite că au alimentat în mod deliberat tensiunile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel