Maria Butina, apărată de MAE din Rusia: ”A fost forţată”

Sebastian Florea |
Data publicării:

Moscova susţine că Maria Butina a fost forţată să declare că este agent rus.

Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse a acuzat SUA că a forţat-o pe rusoaica Maria Butina să recunoască în mod fals ceea ce ministerul a descris miercuri ca fiind nişte acuzaţii ridicole, conform cărora ea este agent rus, informează Reuters. Maria Butina, rusoaica arestată în SUA în luna iulie şi acuzată de spionaj în favoarea Moscovei, a pledat joia trecută vinovată în faţa instanţei de judecată americane.

În vârstă de 30 de ani şi venită în SUA ca studentă, Maria Butina a recunoscut acum, în cadrul unei înţelegeri cu procurorii americani, că a încercat să construiască o reţea de influenţă în rândul politicienilor americani. Ea s-ar fi aflat în contact cu grup de lobby conservator militând pentru organizaţia pro-arme rusă 'Dreptul la arme', finanţată în parte de Aleksandr Torşin, un bancher apropiat preşedintelui Vladimir Putin.

Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a declarat miercuri că Butina a fost forţată să facă o mărturisire falsă. 'Butina a confirmat că a făcut o înţelegere cu anchetatorii americani şi a mărturisit că este agent străin. Fiindu-i create condiţii insuportabile şi fiind ameninţată cu un termen lung de detenţie, ea a fost pur şi simplu forţată să recunoască nişte acuzaţii absolut ridicole', a spus Zaharova în cadrul unei conferinţe de presă la Moscova. Avocaţii Mariei Butina şi procurorii americani au termen până la orele locale 17:00 (22:00 GMT) pentru a-şi formula poziţiile asupra cazului în faţa Curţii Districtuale din Washington. Prima audiere în acest caz este programată pentru 12 februarie 2019.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel