Marea Britanie vrea să livreze tancuri Challenger 2 către Ucraina până la sfârșitul lunii martie

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Tanc britanic de tip Challenger 2. Foto: Ministerul Apărării din Marea Britanie
Tanc britanic de tip Challenger 2. Foto: Ministerul Apărării din Marea Britanie

Marea Britanie speră că tancurile Challenger 2 vor ajunge în Ucraina la sfârșitul lunii martie. Acest lucru a fost declarat joi de către adjunctul secretarului britanic al apărării Alex Chalke, relatează Reuters.

Tancurile Challenger 2 pe care Marea Britanie le furnizează Ucrainei ar trebui să ajungă în țara devastată de război la sfârșitul lunii martie, a precizat Alex Chalke.

La începutul acestei luni, Marea Britanie și-a anunțat intenția de a trimite tancuri Challenger 2 și alte sisteme de artilerie pentru a sprijini Ucraina să respingă agresiunea militară rusa.

Făcând o declarație în Camera Comunelor, Alex Chalk a ţinut să precizeze că Marea Britanie va începe să instruiască, începând de săptămâna viitoare, mai mulți soldați ucraineni pentru ca aceştia să poată învăţa cât mai repede cum să utilizeze tancurile Challenger 2.

 

Tancuri Challenger 2 în Ucraina, până la finalul lunii martie

 

În ceea ce privește data la care tancurile Challenger 2 vor ajunge în Ucraina, el a adăugat: "Intenția este că acest lucru să se întâmple la sfârșitul lunii martie".

La începutul acestei luni, Marea Britanie a declarat că va trimite 14 tancuri Challenger 2 în Ucraina. Ulterior, și alte țări, inclusiv Statele Unite și Germania, s-au angajat să furnizeze tancurile.

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a promis că va livra Ucrainei tancuri germane Leopard 2 până la sfârșitul lunii martie.

Președintele Biden a anunțat miercuri că Statele Unite vor trimite 31 de tancuri de luptă M1 Abrams în Ucraina, răspunzând astfel unei solicitări a Kievului

"Astăzi, anunț că Statele Unite vor trimite 31 de tancuri Abrams în Ucraina, echivalentul unui batalion ucrainean", a declarat Biden la Casa Albă.

Decizia a venit după ce Germania a declarat că va furniza rapid 14 tancuri Leopard 2 către Ucraina și va permite partenerilor occidentali să trimită tancuri de provenienţa germană, o măsură pe care Biden a lăudat-o.

Franța, Marea Britanie, Finlanda, Țările de Jos și alte națiuni trimit, de asemenea, asistență de securitate, a precizat  Biden, subliniind că demersul Statelor Unite face parte dintr-un efort concertat al aliaților occidentali.

Potrivit unei analize recente a Institutului Internațional pentru Studii Strategice, ar fi nevoie de aproximativ 100 de tancuri pentru a avea un efect semnificativ pe câmpul de luptă. O coaliție mai mare a țărilor donatoare ar face ca acest obiectiv să fie realizabil: "Cu cât mai multe țări donează tancuri, cu atât mai ușor va fi să se împartă povara donării lor", a declarat Consiliul European pentru Relații Externe.




 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel