Marea Britanie vrea ca noul Tempest să dețină tehnologii de generația a VI-a și să depășească F-35

Darius Muresan |
Data publicării:

În urmă cu doi ani, Marea Britanie a dezvăluit planurile pentru noul avion de luptă al RAF, Tempest, care va înlocui în cele din urmă aeronavele Eurofighter Typhoon.

Programul este menit să mențină statutul Regatului Unit de mare mare putere militară. Iar ambițiile britanicilor sunt de a dezvolta o aeronavă mai performantă decât F-35 care să dețină tehnologii de generația a VI-a.

Noile avioane de luptă Tempest vor înlocui treptat aeronavele Eurofighter Typhoon și vor veni ca o completare a aeronavelor americane F-35 aflate sub comanda Londrei.

Potrivit unui material publicat de pe Yahoo News, viitorul Tempest va beneficia de sisteme de armament hipersonice și va avea capacitatea de a controla drone. Proiectul poate fi utilizat de britanici și în scopuri politice. În contextul Brexitului, programul Tempest poate reprezenta și o colaborare de succes între industriile de apărare din Regat și cele din Franța și Germania.

Tempest va fi construit de un consorțiu condus de compania britanică de apărare BAE Systems, cu producătorul de motoare Rolls-Royce. Sistemele de senzori și avionica va fi asigurată de Leonardo, în timp ce MBDA, cel mai mare producător european de rachete, va înarma noul avion.

Într-o primă etapă, guvernul britanic va aloca aproximativ 2 miliarde de lire sterline doar pentru dezvoltare. Potrivit programului, primul prototip ar trebui să efectueze testele în 2025, iar începând din 2035 noile Tempest să intre în serviciul RAF.

Marea Britanie intenționează să achiziționeze 138 de aeronave F-35.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel