Marea Britanie va îmbunătăți comunicațiile la baza militară din Cipru

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Sursă foto: Wikimedia Commons
Sursă foto: Wikimedia Commons

Regatul Unit va construi o nouă facilitate de comunicații pe una dintre cele două baze pe care le are în insula Cipru, din estul Mării Mediterane, a informat  vineri un purtător de cuvânt al Ministerului britanic al Apărării.

Scopul „proiectului de infrastructură la scară mică” este „modernizarea infrastructurii de comunicații și creșterea rezilienței noastre”, a declarat purtătorul de cuvânt, pentru Associated Press.

Instalația va fi construită într-un amplasament dezafectat din garnizoana Dhekelia, în colțul de sud-est al Ciprului.

Regatul Unit și-a păstrat bazele, când Cipru și-a câștigat independența de sub dominația colonială britanică în 1960.

Teritoriul britanic din Cipru este format din două locații. Prima se află în zona Akrotiri (sudul Ciprului), unde funcționează o bază aeriană a RAF și comandamentul forțelor britanice din Cipru. Cea de-a doua este la Dhekelia, unde este instalată o importantă stație de culegere a informațiilor electronice, la aproximativ 175 km de coasta mediteraneană a Siriei.

După BREXIT, Marea Britanie a început să acorde o atenție mai mare operațiilor militare expediționare, bazele din teritoriile externe recâștigându-și importanța din timpul războiului rece. De asemenea, înzestrarea forțelor britanice are aceeași tendință spre tehnică și armamente care pot fi ușor dislocabile naval și aerian. Potrivit doctrinei de apărare, protecția Regatului Unit începe la mare depărtare de teritoriul național principal.

De la baza aeriană Akrotiri, avioane militare britanice au zburat în operațiile împotriva grupării Stat Islamic din Siria și Irak.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel