Marea Britanie va ajuta în 2023 Ucraina să lanseze lovituri la foc automat. Londra va furniza o cantitate uriașă de muniție pentru piese de artilerie

Sistem de rachete cu lansare multiplă de tip (MLRS) M270
Sistem de rachete cu lansare multiplă de tip (MLRS) M270

Marea Britanie a promis nu doar că nu va slăbi ajutorul acordat Ucrainei în 2022, dar Downing Street își propune ca în 2023 acest ajutor să fie și mai mare. Mai mult, britanicii vor asigura sute de mii de obuze și muniție pentru piesele de artilerie ale Ucrainei.

Rușii sperau că după îndepărtarea lui Boris Johnson - unul din cei mai importanți susținători ai Ucrainei -, și în contextul crizei financiare și politice din Marea Britanie, sprijinul acordat Ucrainei se va diminua. Nu s-a întâmplat însă așa.

Premierul Rishi Sunak care se află azi în Letonia, va discuta despre eforturile pentru contracararea agresiunii ruse. Mai mult, grupul condus de britanici Joint Expeditionary Force își propune să acorde un ajutor și mai mare Ucrainei în 2023. Ajutor nu doar militar, ci și economic și politic.

Londra a anunțat totodată că va furniza sute de mii de obuze și muniție pentru piese de artilerie în 2023, în baza unui contract ce se ridică la aproximativ 250 de milioane de lire sterline. Publicația Mil.in.ua scrie că obiectivul Marii Britanii e să asigure un flux constant de muniție pentru artilerie către Ucraina, pe tot parcursul anului 2023.

Concomitent, gigantul german Rheinmetall a primit o comandă majoră pentru producția de muniție pentru piese de artilerie de 155 mm. Producătorul german nu a anunțat ce stat a plasat comanda, precizând doar că e un stat NATO, iar contractul a fost atribuit subsidiarei sud-africane Rheinmetall Denel Munition. Acordul se întinde pe o durată de 5 ani.

Germania a trimis și ea Ucrainei obuziere PzH 2000, de calibrul 155 mm.

 

Sprijin masiv al Marii Britanii pentru Ucraina în fața invaziei ruse

 

1. Obuzier M1... (obuzier_m109_22074000.jpg)

Obuzier M109

Amintim că dimensiunea războiului generat de Rusia și numărul impresionant de lansări ale sistemelor i-au luat prin surprindere pe aliați și au pus o presiune uriașă și pe industria de apărare a statelor occidentale care sprijină rezistența Ucrainei în fața agresiunii ruse.

Marea Britanie a furnizat deja 100.000 de obuze, rachete sau alte tipuri de muniție pentru artilerie. 

Britanicii au oferit un ajutor consistent Ucrainei, inclusiv lansatoare multiple M270 MLRS, sau zeci de obuziere M109 și L119.

Marea Britanie a oferit Ucrainei și sisteme de apărare antiaeriană. Mai mult, britanicii desfășoară ample programe de pregătire militară a Armatei Ucrainei în nordul Angliei.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel