Marea Britanie şi Danemarca îşi suplimentează ajutorul în bani şi arme furnizat Ucrainei. Britanicii vor dona rachete de precizie ghidate M31A1

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Marea Britanie şi Danemarca îşi vor suplimenta ajutorul militar şi financiar furnizat Ucrainei, au anunţat cele două ţări occidentale, ai căror reprezentanţi s-au întâlnit joi la Copenhaga cu ministrul apărării ucrainean pentru a discuta despre sprijinul pe termen lung pentru ţara est-europeană invadată de Rusia în 24 februarie, transmite Reuters.

Londra, care a donat deja sisteme de arme avansate Ucrainei şi a asigurat instruirea a mii de soldaţi ucraineni, a anunţat că va trimite mai multe sisteme lansatoare de rachete multiple Kievului.

De asemenea, britanicii vor dona un ''număr semnificativ'' de rachete de precizie ghidate M31A1, care pot lovi ţinte aflate la o distanţă de până la 50 de mile (aproximativ 80 de kilometri).

''Această ultimă tranşă a sprijinului militar le va permite forţelor armate ale Ucrainei să continue să se apere împotriva agresiunii ruse şi utilizării aleatorii a artileriei cu rază lungă de acţiune'', a declarat ministrul apărării britanic Ben Wallace într-un comunicat.

''Sprijinul nostru continuu trimite un mesaj foarte clar: Regatul Unit şi comunitatea internaţională se opun în continuare acestui război ilegal şi vor fi alături, furnizând asistenţă defensivă militară Ucrainei pentru a o ajuta să se apere contra invaziei lui Putin'', a adăugat Wallace.

Danemarca va suplimenta cu 110 milioane de euro ajutorul financiar pentru Ucraina, a anunţat premierul danez Mette Frederiksen într-o conferinţă de presă, după reuniunea de la Copenhaga.

''Acesta este un război împotriva valorilor pe care sunt construite Europa şi lumea liberă. Astăzi ne reafirmăm angajamentul de a sprijini Ucraina'', a subliniat şefa executivului danez.

Noile măsuri, printre care trimiterea de instructori în Marea Britanie pentru a pregăti soldaţi ucraineni fără nicio experienţă militară sau cu experienţă limitată şi antrenarea de militari ucraineni pe teritoriul danez, vor duce valoarea totală a asistenţei Danemarcei pentru Ucraina la peste 3 miliarde de coroane daneze (415 milioane de euro).

Pe 24 februarie, Rusia a declanşat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova afirmă constant că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel