Marea Britanie: Luptele în estul Ucrainei se vor intensifica în două sau trei săptămâni

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Serviciile de informații britanice se așteaptă ca bătăliile să escaladeze în estul Ucrainei în următoarele trei săptămâni, în timp ce o evaluare a Departamentului american al Apărării indică faptul că Rusia se pregătește pentru o ofensivă masivă în regiunea Donbas.

Ministerul britanic al Apărării a declarat pe contul său de Twitter că luptele din estul Ucrainei se vor intensifica în următoarele două-trei săptămâni. Mesajul a indicat că acest lucru vine în timp ce Rusia continuă să-și concentreze eforturile și să-și plaseze forțele acolo.

Cea mai recentă evaluare a Pentagonului a sugerat că Rusia se pregătește pentru un atac masiv în regiunea Donbas, dar acesta nu a început încă.

Un înalt oficial american al apărării a afirmat că rușii mută mai multe trupe și echipamente în acea zonă și concentrează acolo multe dintre loviturile lor cu rachete.

Oficialul a declarat că un lung convoi de vehicule se îndreaptă spre sud, spre orașul Izyum, din est, inclusiv artilerie, sprijin aerian și infanterie, precum și elemente de comandă și control pe câmpul de luptă și alte materiale.

Oficialul a afirmat că, cel mai probabil, convoiul a plecat din regiunile ruse Belgorod și Valuyki, care constituie principalele zone de cantonament pentru forțele ruse din Donbas.

"Își reorganizează pozițiile și se concentrează pe Donbass", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, subliniind că Mariupolul "rămâne un oraș contestat", deși căderea acestui oraș strategic pare iminentă.

Un înalt oficial al Departamentului de Stat, vorbind sub rezerva anonimatului, s-a referit la un convoi de tancuri la nord de Izyum, explicând că Pentagonul evaluează că acesta include elemente de comandă și control, un batalion de sprijin pentru întreținerea elicopterelor și un batalion de sprijin logistic pentru infanterie.

El a adăugat că forțele ruse își întăresc rândurile și în sud-vestul Donețkului, în special cu artilerie, dar "nu considerăm că noua ofensivă a început".

,,Având în vedere numeroasele probleme de logistică și aprovizionare, având în vedere dificultățile lor de manevră, având în vedere problemele de coordonare, moral și ierarhie, nu este sigur că vor fi foarte eficiente", a subliniat acesta.

Oficialul a precizat că generalul Dvornikov conducea ofensiva în sud la începutul invaziei, iar rușii au obținut mai mult succes aici decât au avut în nord.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel