Marea Britanie caută să achiziţioneze rachete cu rază lungă de acţiune pentru a le furniza Ucrainei: Raza de acţiune, cuprinsă între 100-300 de km

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Rachetă ATACMS cu rază de 300 kilometri / Foto: US Army
Rachetă ATACMS cu rază de 300 kilometri / Foto: US Army

Marea Britanie intenționează să furnizeze Ucrainei rachete cu o rază de acțiune cuprinsă între 100-300 km, prin intermediul un fond de sprijin militar. Ministerul britanic al Apărării a publicat o cerere de în vederea achiziționării de echipamente militare destinate a fi livrate forțelor armate ale Ucrainei în cadrul ''Fondului internațional pentru Ucraina''. Acest fond este o inițiativă condusă de Regatul Unit și combină contribuțiile din partea Islandei, Norvegiei, Suediei, Danemarcei și Lituaniei pentru achiziționarea rapidă de echipamente militare pentru Ucraina.

Organizații şi companiile din alte țări pot participa, de asemenea, la proiecte în cadrul acestei inițiative. Companii din peste 40 de țări au depus cereri de participare la primul proiect - deja finalizat - al fondului.

Capacitatea totală a fondului destinat înzestrării armatei ucrainene este în prezent de peste 520 de milioane de lire sterline. Din această sumă, 200 de milioane de lire sterline au fost deja alocate, inclusiv pentru furnizarea de drone și sisteme de recunoaștere și sisteme de apărare aeriană pentru Ucraina, împreună cu piese de schimb pentru echipamentele Forțelor Armate ale Ucrainei.

Runda a doua a licitaţiilor pentru noi echipamente militare este în curs de desfășurare, iar cererile de achiziţie au fost publicate deja pentru două domenii: sisteme de atac cu rază lungă de acțiune și sprijin pentru mobilitatea în teren a trupelor, cererile urmând să fie depuse până la 4 mai și, respectiv, 9 mai.

"Cerințele esențiale" pentru "sistemul de atac cu rază lungă de acțiune" se referă la rachete cu o rază de acțiune cuprinsă între 100-300 km; concepute pentru lansare terestră, maritimă sau aeriană. Sarcina lor utilă ar trebui să fie cuprinsă între 20 și 490 kg.

O altă caracteristică specială pe care aceste rachete trebuie să o îndeplinească presupune să aibă o amprentă scăzută de interceptare de către sistemele antiaeriene.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel