Marea Britanie, bază militară în regiunea Golfului

Sebastian Florea |
Data publicării:

Marea Britanie a anunţat luni că va deschide o bază militară comună de antrenament în Oman în martie 2019, în contextul eforturilor de dezvoltare a relaţiilor cu aliaţii în regiune,

Într-o perioadă de creştere a tensiunilor în regiunea Golfului, Marea Britanie este angrenată diplomatic în soluţionarea a diverse conflicte şi dezacorduri în care sunt implicate ţări ca Yemenul, Arabia Saudită, Iranul şi alte state, relatează Reuters.

Ministrul britanic al Apărării Gavin Williamson a anunţat crearea bazei de antrenament în cursul unei vizite în Oman cu prilejul încheierii unui amplu exerciţiu militar comun la care au participat mii de militari antrenaţi pentru lupte în deşert. 'Relaţia noastră cu Omanul este construită pe secole de cooperare şi o consolidăm în viitor cu deschiderea noii noastre baze comune', a spus Williamson într-o declaraţie emisă de departamentul său.

''Acest lucru nu a fost niciodată mai important în contextul în care activitatea malignă a unor state ostile şi organizaţii extremiste violente încearcă să submineze stabilitatea şi să răstoarne regulile fundamentate pe ordine şi pe care noi toţi ne bazăm'', a subliniat ministrul britanic.

La începutul acestui an, Marea Britanie a deschis de asemenea o bază militară permanentă în Bahrain. Williamson a semnalat, de asemenea, în cadrul unor întrevederi cu lideri din Oman intenţia de a semna un nou acord bilateral la începutul anului viitor, pentru ameliorarea relaţiilor în domeniul apărării şi o cooperare mai extinsă, a anunţat Ministerul Apărării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel