Marea Britanie: 3.500 de soldați britanici vor fi în alertă, pentru a face față unui Brexit fără acord

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul Apărării din Marea Britanie a anunţat marţi că va pune în stare de alertă 3.500 de militari, în eventualitatea în care ministerul menţionat va trebui să ajute alte departamente ale guvernului, de exemplu în porturi sau aeroporturi, în cazul unui Brexit fără acord.

Într-o intervenţie în Camera Comunelor, ministrul apărării Gavin Williamson a informat că respectivul contingent va include militari ''din serviciul activ şi rezervişti'', care vor fi pregătiţi pentru a se implica în activităţile pe care le vor avea de îndeplinit, potrivit EFE, BusinessInsider şi The Independent.

Soldații ar putea fi detașați la frontierele britanice pentru a încerca să ajute la gestionarea bunurilor și a oamenilor, precum și în caz unor eventuale agitaţii apărute în rândul oamenilor, mai precizează BusinessInsider.

Guvernul condus de premierul conservator Theresa May a decis marţi, în reuniunea sa săptămânală, ''să acorde prioritate operativă'' pregătirilor pentru o ieşire fără acord din Uniunea Europeană la 29 martie 2019, insistând totodată asupra faptului că intenţia executivului de la Londra este în continuare de a părăsi blocul comunitar ca urmare a unui acord negociat cu UE.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel