Coronavirus| Marcel Vela a anunțat că punctele de frontieră cu trafic redus au fost închise

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Pentru a face față aglomerației, autoritățile închid mai multe puncte de frontieră, cele care prezintă un trafic redus. Astfel, spun autoritățile române, se vor putea gestiona mai bine resursele și vor putea fi direcționate către vămile care au înregistrat un flux crescut. 


Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă că vor fi închise acele puncte de frontieră care înregistrează un trafic redus de la granița cu Ungaria și Ucraina.

,,Pentru folosirea eficientă a resurselor în punctele de trecere a frontierei cu flux mare de trafic, urmează să fie închise temporar, următoarele puncte de trecere în care în prezent se înregistrează un trafic redus", a declarat Marcel Vela în cadrul conferinței de presă de la sediul MAI.

Lista punctelor de trecere a frontierei care vor fi închise

La frontiera cu Ungaria, punctele de trecere: Turnu, Săcueni, Salonta și Valea lui Mihai.

La frontiera cu Ucraina, punctul de trecere Sighet.

La frontiera cu Bulgaria, punctele de trecere: Negru Vodă, Lipnița, Dobromir, Zimnicea, Turnu Măgurele și Bechet.

La frontiera cu Republica Moldova, punctele de frontieră: Rădăuți-Prut și Oancea.

La frontiera cu Serbia, punctele de frontieră închise unilateral de autoritățile sârbe, începând cu data de 12 martie, ora 8: Porțile de Fier II, Moldova Nouă, Foieni, Lunga, Vâlcani, Drobeta-Turnu Severin și Naidăș. Rămân funcționale pe frontiera cu Serbia punctele: Porțile de Fier I, Moravița și Jimbolia.

 

Exportul de medicamente și echipamente medicale a fost stopat


Totodată, a fost emis ordinul Ministrului Sănătății prin care a fost interzis timp de șase luni exportul de medicamente și echipamente medicale. Potrivit ministrului Victor Costache, deja au fost oprite în vămi mai multe TIR-uri cu medicamente și echipamente medicale care erau destinate exportului.

,,În momentul de faţă, au fost oprite la graniţa României nenumărate tir-uri, zeci de tone de medicamente şi materiale sanitare care ar fi fost scoase din ţară prin export paralel. Am emis acest ordin astăzi, care a fost publicat în numărul 202 din Monitorul Oficial. Citez articolul 2: 'Se suspendă temporar distribuţia în afara teritoriului României pe o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentului ordin a medicamentelor cuprinse în catalogul naţional al preţurilor medicamentelor autorizate de punere pe piaţă în România (...)'. În condiţiile crizei COVID, datorită lipsei medicamentelor şi materialelor de pe piaţa din Europa erau foarte multe echipamente, dispozitive şi consumabile care ar fi fost altfel scoase din România", a declarat Victor Costache, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, la finalul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel