Marcel Ciolacu, în vizită în Israel unde va fi primit de Netanyahu. Premierul e însoțit de ministrul Apărării și șefa diplomației române

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Marcel Ciolacu, primit de premierul Benjamin Netanyahu /Foto: Marcel Ciolacu @OfficialFacebook
Marcel Ciolacu, primit de premierul Benjamin Netanyahu /Foto: Marcel Ciolacu @OfficialFacebook

Premierul Marcel Ciolacu se află marţi în Israel, unde are programată o întrevedere cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu şi se va întâlni cu reprezentanţii comunităţii româneşti din această ţară afectaţi de deteriorarea situaţiei de securitate din zonă, anunţă Executivul.

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în vizită în Israel, s-a întâlnit cu omologul său israelian l Benjamin Netanyahu.

”Am transmis un mesaj de solidaritate poporului israelian și am condamnat cu fermitate atacurile teroriste, antisemitismul și discursul care incită la ură. (...) Guvernul român își dorește o pace durabilă în această regiune, în care trăiește și o importantă comunitate de români cu care suntem în contact permanent. Suntem pregătiți să oferim asistență de urgență, în orice moment, dacă va fi necesar”, a transmis Ciolacu pe pagina sa de facebook.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, prim-ministrul României va avea şi o întrevedere cu Menachem Hacohen - Mare Rabin al comunităţii evreieşti din România în perioada 1997 - 2011.

"Am mers în vizită în Israel pentru a transmite mesajul nostru de solidaritate poporului israelian şi un puternic semnal de sprijin importantei comunităţi româneşti care trăieşte în această ţară. În vremuri atât de tulburi, România continuă să fie un factor de stabilitate, să apere pacea, valorile democratice, drepturile omului şi să combată cu fermitate terorismul, antisemitismul, xenofobia şi discursul incitator la ură", a declarat Marcel Ciolacu, citat în comunicat.

Prim-ministrul român şi omologul său israelian vor susţine declaraţii comune de presă.

Şeful Guvernului de la Bucureşti este însoţit în vizita din Israel de ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, deputatul Silviu Vexler, preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, şi ambasadorul României în Israel, Radu Ioanid. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel