MApN va organiza ceremonii militare şi religioase în garnizoanele în care există monumente dedicate Unirii Principatelor

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministerul Apărării Naţionale, împreună cu autorităţile locale, vor organiza vineri, 24 ianuarie, în garnizoanele în care există monumente dedicate Unirii Principatelor, ceremonii militare şi religioase, sesiuni de comunicări ştiinţifice, evocări, gale de filme documentare, precum şi expoziţii şi spectacole cultural-artistice, cu ocazia sărbătoririi a 161 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, vor participa la manifestările organizate cu acest prilej la Iaşi. Acestea vor avea loc în Piaţa Unirii, începând cu ora 13.00, şi vor cuprinde un ceremonial religios "Te Deum", alocuţiuni şi depuneri de coroane de flori iar la final, alături de militarii, pompierii şi jandarmii ieşeni, vor defila militari ai Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul", ai Batalionului 17 Vânători de Munte "Dragoş Vodă" din Vatra Dornei, cei ai Batalionului 53 Comando "Smaranda Brăescu" din Bacău, elevi ai Colegiului Naţional Militar "Ştefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc, precum şi un detaşament al Asociaţiei Tradiţii Militare. De la ora 14.30, la Biserica "Sfinţii Trei Ierarhi" din localitate, va fi oficiată o slujbă de pomenire, urmată de depuneri de coroane şi jerbe de flori la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Secretarul de stat şi şef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, va participa, începând cu ora 9.30, la ceremonia militară a depunerii de coroane şi jerbe de flori de la Statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, amplasată în Dealul Patriarhiei Române din Bucureşti.

La Muzeul Militar Naţional "Regele Ferdinand I", între orele 10.00 şi 14.00, va fi organizată o manifestare istorico-militară având motto-ul: "Fraţi de arme, peste Milcov".

La Focşani, de la ora 11.00, în Piaţa Unirii, va avea loc o ceremonie militară şi religioasă organizată de către Brigada 282 Blindată "Unirea Principatelor", precum şi un moment artistic evocator.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel