MApN: Regretăm incidentul cu elicopterul Forţelor Armate ale SUA

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministerul Apărării îşi exprimă regretul pentru incidentul petrecut joi cu elicopterul american, care a aterizat forţat în Piaţa Charles de Gaulle din Capitală.

"Regretăm incidentul petrecut joi cu un elicopter al Forţelor Armate ale SUA, care a aterizat forţat în Piaţa Charles de Gaulle din Bucureşti. Pilotul a reuşit să controleze aeronava astfel încât să nu fie victime, iar pagubele materiale să fie reduse", scrie pe pagina de Facebook a MApN.


Elicopterul militar participa, împreună cu alte aeronave, la o repetiţie pentru manifestările organizate cu prilejul Zilei Aviaţiei, la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor.

"Siguranţa cetăţenilor este foarte importantă pentru noi şi, de aceea, au fost dispuse măsuri pentru a evita producerea, pe viitor, a unor astfel de incidente", precizează sursa citată.

Survolul aerian la evenimentele care vor avea loc săptămâna viitoare - Ziua Aviaţiei şi ceremonia dedicată încheierii misiunii militarilor români în Afganistan - a fost anulat prin ordin al ministrului Apărării.

"Partea de survol aerian la evenimentele de la ambele acţiuni care urmau să aibă loc - atât la Ziua Aviaţiei Române în 20 iulie, cât şi de la ceremonia de la Arcul de Triumf din 21 iulie, care este generată de încheierea misiunii în Afganistan - au fost anulate din ordinul ministrului Apărării Naţionale, deci ceremoniile se vor ţine fără zborul aparatelor de zbor", a declarat generalul Constantin Spânu, șeful Departamentului Comunicare al MApN. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel