MApN reacţionează la minciunile Rusiei cu privire la relocarea unor avioane ucrainene în România: Afirmația este în totalitate falsă

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Su-27 ucrainean, sursă foto: Ministerul Apărării de la Kiev
Su-27 ucrainean, sursă foto: Ministerul Apărării de la Kiev

Ministerul Apărării Naţionale a reacţionat printr-un comunicat de presa cu privire la afirmațiile purtătorului de cuvânt al Ministerului Rus al Apărării, de miercuri, 9 martie, prin care se acreditează ideea că pe teritoriul României ar fi fost relocate aeronave de luptă ucrainene, care astfel „nu iau parte la confruntări”.

Amintim că, cu câteva ore în urmă, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării a susţinut că armata rusă a distrus de la începutul invaziei în Ucraina 89 de avioane de luptă, dar ca o parte dintre aeronavele Forţelor Aeriene Ucrainene ’’au fost relocate în România şi nu iau parte la confruntări''.

DefenseRomania a precizat că este pentru a doua oară, într-o săptămână, când Rusia acuză România că găzduieşte avioane de luptă ale Forţelor Aeriene Ucrainene.

Pe 6 februarie, acelaşi purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării declarat că orice ţară care îşi pune la dispoziţia Ucrainei aerodromurile pentru atacuri asupra Rusiei poate fi considerată că a intrat în conflict, insinuând că România şi Polonia au făcut deja asta.

MApN a reacţionat la declaraţia de astăzi a purtătorului de cuvânt al Ministerului Rus al Apărării, precizând că afirmația este în totalitate falsă şi că pe teritoriul României nu se află aeronave militare ucrainene.

,,Cel mai probabil, se încearcă specularea exemplului aeronavei militare ucrainene Suhoi 27 care a solicitat, în 24 februarie - prima zi a invaziei ilegale a armatei ruse în Ucraina, aterizarea de urgență în România’’, se arată în comunicatul de presa al MApN.

Ministerul român al apărării a comunicat cu maximă transparență situația acestei aeronave, care a fost gestionată cu respectarea strictă de către autoritățile române a normelor legislative naționale și internaționale aplicabile în astfel de situații, fapt cunoscut, cu siguranță, de reprezentanții Federației Ruse. Aeronava a fost returnată autorităților ucrainene, fără armament la bord și, evident, nu se mai află pe teritoriul României.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel