MApN, noi detalii despre incendiul de la Baza 90 Transport Aerian Otopeni. Au ars doar accesorii, pagubele fiind minore

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Cer Senin - Revista Forțelor Aeriene, sursă: Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu” Facebook
EXCLUSIV
Foto: Cer Senin - Revista Forțelor Aeriene, sursă: Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu” Facebook

Miercuri seară, la depozitul de armament ușor al Bazei 90 Transport Aerian, a izbucnit un incendiu. În primă fază a intervenit echipa de pompieri a bazei și, conform procedurilor, s-a cerut sprijinul ISU București-Ilfov. Acesta a fost repede lichidat, transmite MApN.

"În urma incendiului pagubele sunt minore", a transmis colonelul Constantin Spânu, directorul de comunicare al MApN, într-o intervenție în exclusivitate pentru DefenseRomania.

Conform acestuia, nu a fost un incendiu cu flacără ci un incendiu mocnit. Au ars accesorii pentru armamentul ușor de infanterie: cutii, curele de armă și altele echipamente auxiliare, nefiind afectate tehnica militară sau muniția.

În urma acestui eveniment toate bunurile depozitate în acel spațiu au fost relocate. A fost constituită o echipă de anchetă sub coordonarea comandantului bazei, general de flotilă aeriană Aurel Cezar Stănciulescu. La momentul izbucnirii focului în depozit nu se afla nimeni. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit, dar acest lucru va fi stabilit de comisia de anchetă, ne-a mai precizat colonelul Constantin Spânu.

Amintim că ieri, în jurul orei 21:30, personalul care executa serviciul de pază în cadrul Bazei 90 Transport Aerian Otopeni a sesizat degajare de fum la depozitul de armament uşor de infanterie al unităţii.

Citește și: Incendiu la Baza 90 Transport Aerian Otopeni, la depozitul de armament

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel