MApN, noi detalii despre incendiul de la Baza 90 Transport Aerian Otopeni. Au ars doar accesorii, pagubele fiind minore

Eduard Pascu / 02 iul 2020 / 13:07
Foto: Cer Senin - Revista Forțelor Aeriene, sursă: Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu” Facebook
EXCLUSIV
Foto: Cer Senin - Revista Forțelor Aeriene, sursă: Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu” Facebook

Miercuri seară, la depozitul de armament ușor al Bazei 90 Transport Aerian, a izbucnit un incendiu. În primă fază a intervenit echipa de pompieri a bazei și, conform procedurilor, s-a cerut sprijinul ISU București-Ilfov. Acesta a fost repede lichidat, transmite MApN.

"În urma incendiului pagubele sunt minore", a transmis colonelul Constantin Spânu, directorul de comunicare al MApN, într-o intervenție în exclusivitate pentru DefenseRomania.

Conform acestuia, nu a fost un incendiu cu flacără ci un incendiu mocnit. Au ars accesorii pentru armamentul ușor de infanterie: cutii, curele de armă și altele echipamente auxiliare, nefiind afectate tehnica militară sau muniția.

În urma acestui eveniment toate bunurile depozitate în acel spațiu au fost relocate. A fost constituită o echipă de anchetă sub coordonarea comandantului bazei, general de flotilă aeriană Aurel Cezar Stănciulescu. La momentul izbucnirii focului în depozit nu se afla nimeni. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit, dar acest lucru va fi stabilit de comisia de anchetă, ne-a mai precizat colonelul Constantin Spânu.

Amintim că ieri, în jurul orei 21:30, personalul care executa serviciul de pază în cadrul Bazei 90 Transport Aerian Otopeni a sesizat degajare de fum la depozitul de armament uşor de infanterie al unităţii.

Citește și: Incendiu la Baza 90 Transport Aerian Otopeni, la depozitul de armament

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy