Manfred Weber spune nu aderării Turciei la Uniunea Europeană

S.I. Catalin |
Data publicării:
Manfred Weber, candidat al Partidului Popular European (PPE) la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene
Manfred Weber, candidat al Partidului Popular European (PPE) la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene

Manfred Weber, candidat al Partidului Popular European (PPE) la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, susţine că Turcia nu poate adera la Uniunea Europeană şi promite că dacă va ajunge şef al CE va sista negocierile cu Ankara, transmite Reuters.

Adresându-se conservatorilor din landul german Bavaria, Weber a declarat miercuri că "toată lumea doreşte relaţii bune cu Turcia, toată lumea doreşte să colaborăm îndeaproape", dar a adăugat: ,,dacă voi ajunge preşedintele Comisiei, voi da instrucţiuni birourilor din Bruxelles să pună capăt dialogului cu Turcia privind aderarea la Uniunea Europeană".

,,Turcia nu poate deveni membră a Uniunii Europene, să spunem clar asta", a insistat el, în aplauzele colegilor din Uniunea Creştin Socială (CSU).

Guvernul de la Ankara consideră în continuare aderarea la UE un obiectiv strategic, dar negocierile în acest sens începute în 2004 sunt blocate de câţiva ani.

Reuters reaminteşte că preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat în octombrie 2018 că intenţionează să organizeze un referendum în Turcia pe tema procesului aderării ţării sale la UE. Exasperat de reticenţele europenilor, Erdogan a apreciat că lentoarea procedurii se explică prin prejudecăţile acestora din urmă faţă de musulmani.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel