Manevre militare azero-turce în apropierea Armeniei

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Militari care efectuează exerciții comune azero-turce / captură video, ministerul azer al apărării
Militari care efectuează exerciții comune azero-turce / captură video, ministerul azer al apărării

Ministerul azer al Apărării a anunțat luni, 23 octombrie, începerea manevrelor militare cu Turcia în proximitatea frontierei cu Armenia, în contextul tensiunilor dintre Baku și Erevan, după ce Azerbaidjanul a recâștigat regiunea Nagorno-Karabah.

Acesta a adăugat că manevrele sunt organizate la Baku și în enclava azeră Nakhcivan, la granița cu Armenia și Iran, precum și în teritoriile eliberate, a căror locație nu a fost stabilită și ar putea face referire la Karabakh sau regiunile azere învecinate.

Ministerul a precizat că aceste exerciții au loc cu participarea a până la 3.000 de militari din cele două țări, zeci de vehicule blindate și de artilerie și aproximativ douăzeci de avioane, iar scopul lor este să asigure o bună coordonare în luptă și să îmbunătățească conducerea și profesionalismul forţelor.

Militarii din cele două țări se vor antrena în utilizarea artileriei, aviației, construirea de poduri plutitoare și în executarea de salturi cu parașuta pe teritoriul inamic.

Există sentimente de ostilitate între cele două țări care au escaladat odată cu operația fulger desfășurată de Azerbaidjan pentru a controla Karabahul la sfârșitul lunii septembrie și a expulza separatiștii armeni din acesta. Peste 100.000 de locuitori din cei 120.000 ai enclavei au fugit în Armenia.

Erevanul se teme că vecinul său mai bogat, mai bine înarmat, susținut de turci, va încerca să-și consolideze influența legând enclava Nahcivan de teritoriul său, atacând sudul Armeniei.

Cele două țări poartă discuții pe diverse teme fără a ajunge încă la un acord, iar în acest context, miniștrii de externe ai Armeniei, Azerbaidjanului, Rusiei, Turciei și Iranului se întâlnesc astăzi la Teheran.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel