Mandatul de președinte al Maiei Sandu, validat de Curtea Constituțională a Republicii Moldova

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu
Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a validat mandatul de președinte pentru Maia Sandu. Totuși, ea va intra în exercițiul funcției odată cu depunerea jurământului - eveniment programat pentru data de 24 decembrie.

Astfel, Maia Sandu devine al șaselea președinte al Republicii Moldova și prima femeie care ocupă cea mai înaltă funcție în stat.

În cadrul examinării sesizării Curții Constituționale, reprezentantul lui Igor Dodon, Nicolae Fomov, a solicitat amânarea ședinței pe motiv că magistrații Curții Supreme de Justiție mai au pe rol o contestație depusă. Totuși, Înalta Curte a respins cererea acestuia, potrivit Deschide.md.

În urma turului II al scrutinului prezidențial, Maia Sandu a obținut cel mai mare număr de voturi – 943 006 voturi. Igor Dodon a obținut doar 690 615 voturi.

Hotărârea Curții Constituționale este definitivă, nu poate fi suspusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial.

Mandatul preşedintelui în exerciţiu Igor Dodon expiră la 23 decembrie, iar preşedintele ales Maia Sandu va prelua atribuţiile de şef de stat cel mai probabil pe 24 decembrie, odată cu ceremonia de învestitură.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel