Malaezia suspendă piloţii pakistanezi cu licenţe de zbor dubioase

Eduard Pascu |
Data publicării:

Autoritatea de reglementare în aviaţie din Malaezia a suspendat temporar piloţii angajaţi de companiile aeriene interne care deţin licenţe de zbor pakistaneze, după ce guvernul ţării din Asia de Sud a dezvăluit că mulţi piloţi au obţinut calificări dubioase, relatează vineri Reuters.

Autoritatea Aeronautică Civilă din Malaezia (CAAM) a anunţat joi într-un comunicat că decizia intervine după o evaluare a tuturor piloţilor străini din Malaezia. CAAM a declarat pentru Reuters că mai puţin de 20 de piloţi pakistanezi sunt în ţară.

Pakistanul a decis săptămâna trecută ca aproape o treime din piloţii săi să rămână la sol după ce s-a descoperit că ei şi-ar fi falsificat licenţele. Pakistanul are un total de 860 de piloţi, dintre care 107 lucrează pentru companii aeriene străine. Preocuparea la nivel global a crescut după acest anunţ, cu ţări care au interzis să zboare piloţilor pakistanezi şi doresc să le verifice acreditările, transmite Agerpres.

Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei (AESA) a suspendat de asemenea autorizaţia companiei Pakistan International Airlines (PIA) de a zbura timp de şase luni.
CAAM a declarat că face eforturi cu omologul său pakistanez de a verifica autenticitatea titularilor de licenţe.

"Titularii de licenţe care sunt verificate ca valabile (de CAAM) vor fi repuşi imediat în funcţie", a precizat CAAM. Compania naţională Malaysia Airlines a declarat că nu are niciun pilot pakistanez.

Citește și: Pakistan: 150 de piloţi, opriţi la sol pentru licenţe 'suspecte' după accidentul de avion din mai

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel