Malaezia suspendă piloţii pakistanezi cu licenţe de zbor dubioase

Eduard Pascu / 03 iul 2020 / 08:24

Autoritatea de reglementare în aviaţie din Malaezia a suspendat temporar piloţii angajaţi de companiile aeriene interne care deţin licenţe de zbor pakistaneze, după ce guvernul ţării din Asia de Sud a dezvăluit că mulţi piloţi au obţinut calificări dubioase, relatează vineri Reuters.

Autoritatea Aeronautică Civilă din Malaezia (CAAM) a anunţat joi într-un comunicat că decizia intervine după o evaluare a tuturor piloţilor străini din Malaezia. CAAM a declarat pentru Reuters că mai puţin de 20 de piloţi pakistanezi sunt în ţară.

Pakistanul a decis săptămâna trecută ca aproape o treime din piloţii săi să rămână la sol după ce s-a descoperit că ei şi-ar fi falsificat licenţele. Pakistanul are un total de 860 de piloţi, dintre care 107 lucrează pentru companii aeriene străine. Preocuparea la nivel global a crescut după acest anunţ, cu ţări care au interzis să zboare piloţilor pakistanezi şi doresc să le verifice acreditările, transmite Agerpres.

Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei (AESA) a suspendat de asemenea autorizaţia companiei Pakistan International Airlines (PIA) de a zbura timp de şase luni.
CAAM a declarat că face eforturi cu omologul său pakistanez de a verifica autenticitatea titularilor de licenţe.

"Titularii de licenţe care sunt verificate ca valabile (de CAAM) vor fi repuşi imediat în funcţie", a precizat CAAM. Compania naţională Malaysia Airlines a declarat că nu are niciun pilot pakistanez.

Citește și: Pakistan: 150 de piloţi, opriţi la sol pentru licenţe 'suspecte' după accidentul de avion din mai

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy