Majoritatea germanilor cred că Turcia ar trebui exclusă din NATO

S.I. Catalin / 29 oct 2019 / 09:03

Majoritatea germanilor cred că Turcia ar trebui exclusă din NATO din cauza ofensivei Ankarei în nordul Siriei, potrivit unui sondaj al YouGov comandat de DPA.

Conform sondajului citat, 58% dintre participanţii la sondaj sunt pentru excluderea Turciei din Alianţa Nord-Atlantică, în timp ce 18% sunt împotriva unei astfel de decizii.

O majoritate chiar mai mare a respondenţilor sunt favorabili unei poziţii mai dure a guvernului german faţă de Turcia: 61% sunt pentru sancţiuni economice, iar 69% sunt de acord cu instituirea unui embargou total asupra exporturilor de arme.

După lansarea ofensivei turce în urmă cu două săptămâni, guvernul federal de la Berlin a restricţionat vânzările de arme către Ankara.

Excluderea Turciei din NATO ar fi foarte complicată şi este considerată o măsură nerealistă, întrucât nu există niciun mecanism în tratatul fondator pentru revocarea calităţii de membru a unui stat, notează DPA.

Excluderea unei ţări din NATO ar necesita consimţământul şi ratificarea tuturor celorlalte state membre.

În Germania, partidul de extremă stânga Die Linke a cerut cel mai vocal expulzarea Turciei din NATO, dar şi liderul facţiunii parlamentare a SPD, Rolf Muetzenich, a pus sub semnul întrebării calitatea Turciei de membră a Alianţei.

Sondajul avut loc în perioada 25-28 octombrie, pe un eşantion de 2.033 de adulţi.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy